Én vulva i Watch Dogs 2 ble for sterk kost

Nå dekker Ubisoft til én kvinnelig spillfigur, mens mange flere forblir nakne.

Ubisoft

Watch Dogs 2 ble lansert på tirsdag, og spillere er i full gang med å utforske Ubisofts digitale utgave av San Francisco. Ivrige oppdagere har allerede funnet en rekke godbiter, som for eksempel en potensiell trailer for et nytt Ubisoft-spill, men én bestemt oppdagelse har overrasket mange.

I action-spillet kan man nemlig møte på mennesker som er splitter nakne, og både mannlige og kvinnelige kjønnsorganer kan ses i all sin prakt. Flere spillere har lagt ut bilder og videoer av sine møter med nakenhet i Watch Dogs 2, med alt fra nudistsammenkomster i noens hage til fylliker uten klær midt på gata.

For grovt for Sony

Watch Dogs 2 har attenårsgrense, og Ubisoft er tydeligvis ikke sjenerte når det kommer til å inkludere voksent innhold i spillet. De blottede kjønnsorganene har imidlertid skapt problemer for noen spillere, som følge av Sonys regler for hva man har lov til å dele fra PlayStation 4.

Dette bildet (uten stjerna) fikk Goron2000, aka. Swizzasaur bannlyst fra PlayStation Network.
Swizzasaur, Twitter

NeoGAF-bruker Goron2000 meldte tidligere denne uken at Sony suspenderte PlayStation-kontoen hans, etter at han la ut et bilde av en vulva i Watch Dogs 2 på Twitter, som igjen dukket opp i Live on PlayStation-feeden hans. I en e-post fra Sony forklarte selskapet at bildet brøt med PlayStation Networks retningslinjer, som sier at man ikke har lov til å dele seksuelt støtende innhold.

Saken fikk raskt mye oppmerksomhet, og det tok ikke lang tid før Ubisoft kom med en offisiell uttalelse. I en e-post til Kotaku innrømmet utvikleren at én av de kvinnelige kjønnsorganmodellene ble hakket for grov, og denne skal fjernes i en kommende oppdatering.

De resterende modellene vil tilsynelatende forbli i spillet, men hvorvidt Sony vil tillate deling av disse er foreløpig uvisst.

Kjønnsorganer i spill har vært i nyhetsbildet før.
Et «absurd antall» peniser lå gjemt i et gammelt spill »

Siste fra forsiden