World of Warcraft Classic - Shazzrah

Én World of Warcraft Classic-server kan få køer på over 10 000 spillere

Oppdatert: Blizzard oppretter nok en PvP-server.

Blizzard

Oppdatering 19. august: Med den voldsomme pågangen har Blizzard valgt å åpne nok en PvP-server for World of Warcraft Classic i Europa.

– De eksisterende PvP-serverne er nå enten fulle eller har høy befolkning. Med potensial for lange køer på de fulle serverne, og med med køer på over 10 000 spillere på Shazzrah, åpner vi nok en engelsk PvP-server, forteller utvikleren via spillets offisielle forum.

Fra klokken 20:00 på tirsdag 20. august, kan spillere reservere navnet sitt på den nyopprettede Firemaw-serveren. Blizzard anbefaler at spillere flytter over dit for å spre befolkningen, og som tidligere bekreftet vil nye servere komme til etter hvert som også denne fylles opp.

I en e-post til Gamer.no melder en representant for WoW Classic Norge at mange av spillergruppas medlemmer har bestemt seg for å flytte til Firemaw. Dersom du ser etter noen å spille med kan du sjekke ut World of Warcraft Norge-gruppen på Facebook eller besøke Discord-kanalen WoW Classic Norge.

Opprinnelig sak følger.

Siden Blizzard åpnet for reservering av navn på kommende World of Warcraft Classic-servere har pågangen vært stor. Nylig åpnet utvikleren enda en såkalt PvP-server for å imøtekommet trøkket, men spillere har tilsynelatende nølt med å flytte fra de øvrige serverne som nå er smekkfulle.

Noen Classic-servere ser ut til å bli overbefolket, mens andre enda har mye plass.
Blizzard

I en melding på sitt offisielle forum advarer Blizzard om at spesielt Shazzrah-serveren ser ut til å bli et kømareritt. Basert på antallet som har reservert navn forventes det køer på minst 10 000 spillere, og potensielt kan situasjonen bli mye verre.

– Mens vi kan få plass til mange flere spillere på én server i 2019 enn vi klarte i 2006, kommer vi ikke til å øke begrensningen noe mer, selv om vi har den tekniske kapasiteten til å gjøre det. Ved å øke grensa vil vi kun flytte på problemet, ved å slippe flere til ved lansering, men deretter skape en uholdbar situasjon lenger ut i løypa.

Utvikleren påpeker at kapasiteten allerede er løftet flere hakk, og servere med «medium» befolkning har flere spillere enn fulle servere hadde i 2006.

Vi har allerede sett at servertilbudet kan utvides basert på behov, men Blizzard vil ikke legge til flere før eksisterende servere fylles opp. Derfor bes spillere om å vurdere en overgang til nyopprettede Gehennas, som enda har mange ledige plasser.

– Vår førsteprioritet i planleggingen av World of Warcraft Classic-lanseringen har vært å sørge for at vi legger grunnlaget for serverfellesskap som vil leve videre i månedene og årene som kommer, og det er derfor vi er forsiktige med å åpne nye servere for å møte etterspørselen, forklarer utvikleren.

Vil du vite hvordan du reserverer navnet ditt?
Det kan du lese om her »

Siste fra forsiden