Endelig fortsetter The Journey Down

Sagaen om Bwana, Kito og Lina får snart sitt andre kapittel.

Skygoblin

The Journey Down virket lenge som det skulle gå inn i historien som nok et historiebasert spillprosjekt som aldri ble ferdig. Vi anmeldte første episode i mai i 2012, og mens utviklerne siden har lansert en oppgradert versjon av denne episoden har fortsettelsen latt vente på seg.

Stilfulle miljøer. (bilde: Skygoblin).

Nå er imidlertid ventetiden snart over. Episode to er nemlig i betafasen og skal lanseres senere denne sommeren. De svenske utviklerne har også gitt ut en rekke skjermbilder og musikkstykker fra spillet, men selve handlingen vil de ikke si så mye om.

En mystisk reise

Serien følger Bwana, Kito og Lina, som i slutten av episode én la ut på en reise ut i svært ukjent territorium – med noen svært lugubre fyrer i hælene. Utviklerne beskriver spillserien som et klassisk pek-og-klikk-eventyr med en unik, «afro-karibisk» stil.

Snart kommer fortsettelsen. (bilde: Skygoblin).

Utviklerne sier at de har tatt til seg den kritikken originalspillet fikk, og at de virkelig har utfordret seg selv under utviklingen av episode to. Dette skal være grunnen til at det har tatt så lang tid å få den ferdig, men de mener også det vil resultere i et spill som på alle måter er overlegent originalen.

Forhåpentligvis tar det ikke like lang tid mellom fremtidige episoder. På tross av at Telltale har hatt stor suksess med episodebaserte spill er det fortsatt en omdiskutert modell, noe norske Red Thread Games har fått erfare etter at de annonserte at Drømmefall Kapitler også vil bli et episodebasert spill.

Siste fra forsiden