Endelig kommer de Hollywood-inspirerte storkuppene til GTA Online

Fire spillere må samarbeide om å gjennomføre omfattende kupp.

Rockstar har endelig lettet på sløret og kommet med informasjon om de nye «heist»-røveriene for GTA Online. Kort sagt er dette omfattende kupp der fire spillere må samarbeide om å nå målene sine.

Teaser-film.

Nettstedet IGN har snakket med GTA Online-produsent og oppdragsdesigner Imran Sarwar, som forklarer hvordan disse oppdragene fungerer.

Inspirert av Hollywood

En av spillerne blir sjef, og må eie en god leilighet i spillet slik at spillerne kan møtes der og planlegge kuppet. Her må deltakernes roller defineres, og de ulike spillerne sendes ut på forberedelsesoppdrag for å skaffe til veie det som trengs.

Planlegging.

Sjefen må legge ut for alle kostnadene, og pengene de andre spillerne skal få som belønning for at de gjør de ulike forberedelsesoppdragene, forklarer Sarwar. Til gjengjeld er det sjefen som bestemmer hvor stor andel alle skal få av det endelige utbyttet.

De ulike forberedelsesoppdragene kan kreve at alle jobber sammen i én gruppe, eller at spillerne får separate oppgaver. En spiller kan kanskje hacke sikkerhetssystemer, en kan stjele rømningsbilen, og så videre – og alt foregår samtidig.

Ingen fatter mistanke.

Selve kuppet blir den store finalen, der alle får flere roller og må jobbe etter planene de har fått.

Utfordrende å lage

Det har tatt svært lang tid å få disse kuppene klare, og Sarwar forteller at grunnen rett og slett er at det var mye vanskeligere enn de forventet.

Belønningen.

Det å sikre at alle fire spillerne til enhver tid har noe interessant å gjøre var den store utfordringen, og Sarwar nevner den typiske fluktbilsjåføren som et eksempel. Hva skal han eller hun gjøre mens kuppet pågår?

Les også
Anmeldelse: Grand Theft Auto V

Resultatet var ofte at et par av spillerne hadde det veldig gøy, mens resten ble sittende på sidelinjen. I tillegg var det utfordrende å sikre at gjenspillingsverdien ble så god som mulig.

Og, til slutt, flukten.

Men nå håper altså Rockstar at ting er på plass, og vil lansere denne nye delen av GTA Online tidlig neste år. I utgangspunktet får vi fem store kupp, med 20 individuelle oppdrag. Sarwar tror at det å fullføre disse én gang vil ta cirka 20 timer.

GTA Online fungerer som et separat flerspillerspill basert på GTA V. Alle som kjøper GTA V får Online-spillet med på kjøpet. Spillet har erfaringsnivåer og gir spillerne mulighet til å tjene penger og kjøpe både leiligheter og kjøretøyer, og for å delta i de nye kuppene må alle de individuelle spillerne ha nådd nivå 12.

De nye kuppene kommer, i motsetning til den ferske førstepersonsmodusen, til alle versjonene av spillet.

Siste fra forsiden