Enorm verden i storspillet Assassin's Creed IV: Black Flag

Ubisoft pøser ut detaljer.

Ubisoft har nå trukket sløret fra det neste spillet i Assassin's Creed-serien. Som forrige ukes lekkasje var inne på, sendes i Assassin's Creed IV: Black Flag tilbake til tiden der sjørøvere gjorde livet som sjømann i Karibien til en skummel affære. Året er 1715, og du spiller den unge og karismatiske sjørøverkapteinen Edward Kenway. Han har blitt trent av den eldgamle assassin-ordenen, og bedriftene hans har blant annet gitt ham respekten til legender som Blackbeard. Men naturligvis har han også havnet i trøbbel med snikmordernes eldgamle fiender, tempelridderne.

Etter at forrige Assassin's Creed-spill inkluderte store og intense sjøslag er det kanskje ikke overraskende at sjørøverskipet ditt får en viktig rolle i det nye spillet. Skipet heter Jackdaw, og kan oppgraderes med ulike typer utstyr og ammunisjon. For å forbedre skipet må du skaffe ressurser på den eneste måten en sjørøver vet: Ved å plyndre og herje på de syv hav. Du må rekruttere fryktløse sjømenn og angripe og borde massive galleoner fulle av penger og gull.

Klarer ikke laste video

Andre måter å skaffe rikdommer på inkluderer å dykke ned til gamle skipsvrak og hente opp den edle lasten deres, utforske eldgamle jungeltempler med skjulte skatter og jakte på sjeldne dyr i store jungler.

Enorme miljøer

Spillet skal ha den største verdenen noensinne laget for et Assassin's Creed-spill, og strekker seg ifølge Ubisoft fra Nassau i Bahamas til Kingston i Jamaica. Totalt har den femti unike steder du kan besøke, og disse inkluderer selvsagt flere byer hvor du må gjøre det serien handler om i utgangspunktet, nemlig å kverke innflytelsesrike tempelriddere. Når ting blir for intense kan du dessuten flykte til skjulte bukter hvor du kan holde hodet lavt en stund, mens du planlegger dine neste trekk.

Ubisoft forteller at spillet skal foregå omtrent 60% på land og 40% til sjøs. Når du er på sjøen vil du kunne bruke kikkerten for å se etter «pirataktiviteter», og det vil alltid være to eller tre slike tilgjengelig samtidig. Disse kan inkludere alt fra en spansk galleon full av gull til en hval som bare ber om å bli spiddet – ja, mulighetene i Assassin's Creed 4 inkluderer hvalfangst.

Solskinn, strender og drap.

Som vanlig i denne serien, inkluderes elementer fra historien. I tillegg til den tidligere nevnte Edward «Blackbeard» Teach får vi stifte bekjentskap med sjørøvere som Calico Jack og Benjamin Hornigold. Ubisoft sier at de forsøker å gi oss et autentisk bilde av sjørøvertiden, i stedet for den fargerike versjonen Hollywood har gitt oss.

Ubisoft forteller også at de har lært av tidligere feilsteg. Det forrige spillet i serien var for eksempel fullstappet av ulike aktiviteter og systemer spilleren kunne leke med, men Ubisoft innrømmer at ikke alle var like motiverende å holde på med. Denne gangen vil de sørge for at alle systemene i spillet blir introdusert skikkelig, og «er relevante for spillerens egen motivasjon». Dessuten vil sniking være viktigere enn i forgjengeren, og du kan se frem til å infiltrere baser, skygge fiender og utforske farefylte miljøer.

Hvem er hvem og hvor er Desmond?

Seriens tidligere hovedperson, Desmond, vil ikke være med i dette spillet. Han vil imidlertid bli referert til, siden han er en viktig del av universet. Edward er forøvrig faren til Haytham, og er dermed bestefaren til Connor fra Assassin's Creed III.

Sjøkamp blir en stor del av spillet.
Les også
Anmeldelse: Assassin's Creed IV: Black Flag

Flerspiller loves også, og du kan kjempe mot eller samarbeide med vennene dine i eksotiske miljøer. Flerspillerdelen utvikles av Ubisoft Bucharest og Ubisoft Annecy, mens Ubisoft Singapore, Ubisoft Sofia og Ubisoft Québec tar seg av enspillerbiten.

Spillet kommer til både dagens og neste-generasjons konsoller, samt Windows-baserte PC-er, og nestegenerasjonsversjonen skal få bedre grafikk og fysikk, samt det Ubisoft kaller «connected single player». Det betyr visstnok at man får en solo-opplevelse samtidig som man skal få fordeler av at man ikke er den eneste som spiller.

Lanseringen finner sted til høsten.

Les også: Anmeldelse: Assassin's Creed III
Les også: Anmeldelse: Assassin's Creed II

Siste fra forsiden