Enorme Dwarf Fortress har fått stor oppdatering

Det populære gratisspillet med første nye versjon på to år.

Dwarf Fortress med Stonesense.
Japa på Dwarf Fortress-forumet

Hvis du liker å lese om spill, er det nesten helt utenkelig at du ikke har hørt om Dwarf Fortress – et massivt strategi/rollespill der spilleren får leke seg i en fullstendig simulert verden med et nærmest absurd detaljnivå.

Slik ser Dwarf Fortress ut.

Dwarf Fortress er den typen spill hvor historiene skapes dynamisk underveis i spillingen, og ofte kan være overraskende medrivende. Det finnes mengder av Dwarf Fortress-historier der ute, i ulike former og fasonger. Gode eksempler er Matul Remit, Boatmurdered og The Queen.

Spillet er gratis, og utviklerne lever utelukkende på pengegaver fra spillmiljøet.

Ny versjon

Nå har de lansert en ny versjon av spillet, og dette er den første oppdateringen det har fått på to år. Den er imidlertid svært stor, og åpner opp en haug av nye muligheter for spillerne. Blant annet simuleres verden rundt deg i mye større grad enn før.

Med Stonesense installert blir det penere. Det finnes flere grafikkpakker.

Besøk det offisielle nettstedet for å finne ut nøyaktig hva som er nytt.

Om du ikke er en erfaren Dwarf Fortress-spiller kan det imidlertid lønne seg å hoppe inn i den «gamle» versjonen eller vente litt, for utviklerne innrømmer at den nye versjonen har massevis av «bugs».

Spillets ASCII-baserte presentasjon og grensesnitt vil utvilsomt skremme bort mange spillere, men det er mulig å benytte seg av en tredjepartsutgivelse som heter Stonesense for å spille med grafikk.

Selv om Dwarf Fortress kanskje er litt for avansert for mange, finnes det en rekke mer brukervennlige spill som er inspirert av det massive gratisspillet. Prison Architect og RimWorld er eksempler.

Dwarf Fortress var også en av inspirasjonskildene til skaperen av Minecraft.

Siste fra forsiden