Epic kjøper Bulletstorm-skaperen

Polske People Can Fly blir en del av gigantutvikleren.

Den polske spillutvikleren Peopl Can Fly debuterte med skytespillet Painkiller, som de opplevde stor suksess med. I nyere tid er de mest kjent som utvikleren av det fantasifulle og fargerike skytespillet Bulletstorm, og de arbeider også med høstens Gears of War-utgivelse, Judgment. Begge disse prosjektene har blitt utviklet i tett samarbeid med amerikanske Epic Games, og nå har Epic like godt kjøpt hele utvikleren.

I forbindelse med oppkjøpet har tre sentrale People Can Fly-medarbeidere, inkludert grunnleggeren Adrian Chmielarz, forlatt studioet. Dette skal være for å utforske nye muligheter i spillindustrien, og Epics Mark Rein røper at de vil «hjelpe Chmielarz med noen fremtidige annonseringer».

Bulletstorm høstet god kritikk.

Chmielarz har på sin side forsikret Gears of War-tilhengerne om at hans avgang ikke vil påvirke Gears of War: Judgment på noen negativ måte:

– Gears-tilhengere, dere kommer til å elske Judgment. Det er i trygge hender. Og ikke vær engstelige, dere kommer til å høre om mine planer snart nok, sier han på Twitter.

Mark Rein forteller nettstedet Polygon at Epic alltid har hatt lyst til å kjøpe People Can Fly, og at det var åpenbart helt fra første stund at den polske gjengen hadde både talent og drivkraft. Det er ikke kjent hva de betalte for sitt nye studio.

Dette er den andre store utvidelsen for Epic Games i løpet av veldig kort tid. I forrige uke annonserte de at de oppstarten av Impossible Games i den amerikanske delstaten Maryland. Dette studioet består av veteraner fra nå nedlagte 38 Studios, skaperne av actionrollespillet Kingdoms of Amalur: Reckoning.

Les også: Epic skrinla Bulletstorm 2
Les også: – Bulletstorm redefinerer skytespill

Siste fra forsiden