Er alt håp ute for Project Gotham Racing?

Spillet alle trodde var Project Gotham Racing 5 viste seg å være for iOS.

Om du fulgte med på ryktebørsen tidligere i år, er du kanskje skuffet over at vi ikke fikk noen annonsering av Project Gotham Racing 5 på Microsofts pressekonferanse i går kveld. I februar kom det nemlig frem at britiske Lucid Games, en utvikler dannet av veteraner fra den nå nedlagte Project Gotham Racing-utvikleren Bizarre Creations, hadde et racingspill på trappene. Enkelte hevdet å ha fått bekreftet at dette var en oppfølger til Bizarres populære arkaderacingserie.

Men dette er jo ikke Project Gotham Racing?

Uheldigvis for de som ønsket seg et nytt Project Gotham Racing-spill, ser det ut til at Lucid Games' bilspill er noe helt annet. I mai ble nemlig et «free to play»-bilspill ved navn 2K Drive lansert for iPad – merkelig nok kun i Nederland og De forente arabiske emirater. Det viser seg at Lucid Games er utvikleren bak dette spillet, som byr på fargerik racing i bymiljøer.

Vi aner ikke hvorfor spillet kun er tilgjengelig i to land, og hvorfor verken Lucid Games eller utgiver 2K Games har kommet med noen offisiell annonsering av spillet. De har heller ikke sagt noe i etterkant av avsløringen. Det er selvsagt fortsatt mulig at Lucid Games samarbeider med Microsoft slik de originale ryktene ville ha det til, og at vi vil få en annonsering senere. Samtidig virker det som Microsofts bilfokus er på Forza-serien.

Om du husker ryktene fra februar var det forøvrig også snakk om et annet Project Gotham-inspirert bilspill, som skulle være under utvikling hos Evolution Studios under ledelse av Ged Talbot. Han var hoveddesigneren bak Blur og flere av PGR-spillene. De ryktene viste seg å være sanne; spillet heter DriveClub, og kommer til PlayStation 4.

Les også: Bilspillet det aldri ble noe av
Les også: Anmeldelse av Project Gotham Racing 4

Siste fra forsiden