Er denne gamle Mass Effect: Andromeda-videoen representativ for spillet?

Lekket video viser blant annet en jetpack.

Skjermbilde av video

Den store informasjonsutblåsningen om Mass Effect: Andromeda har ennå ikke begynt for fullt, men i det siste har små bruddstykker funnet veien til internett. Forrige uke fikk vi spillets sentrale konflikt presentert i en markedsføringsundersøkelse. Denne uken har en video av spillet dukket opp.

Ifølge All Games Delta stammer videoen – som du kan se til nederst i artikkelen – fra en kunstnerportefølje.

Gammelt gods

Videoen skal stamme fra en gammel tidlig-test av spillet fra 2014, og er derfor neppe hundre prosent representativ for hvordan spillet ter seg og ser ut nå om dagen.

Et stillbilde fra Mass Effect: Andromeda-visningen i fjor.
EA, stillbilde fra E3 2015

Av alt som blir vist her er nok jetpack-bruken den mest spennende. Det virker som om den gir spilleren et lite løft for å kunne komme seg lettere rundt i områdene.

Siden dette er en video som skal vise grafikkunstnerens ferdigheter, får vi også se slikt som eksplosjoner og demonstrasjoner av grafikkteknologi. Utover det får vi se en merkelig pollenbombe som utløses i en konflikt mellom et menneske og en krogan, men akkurat hva denne scenen skal brukes til er det vanskelig å tyde.

Ble avduket i fjor

Mass Effect: Andromeda ble først avduket skikkelig under E3 sommeren 2015. Da fikk vi vite at spillet tar sted etter den første trilogien, at spillet lages med Frostbite-motoren som rammeverk, og at den gamle Mako-bilen fra det første spillet svinger innom. Spillet slippes til Xbox One, PlayStation 4 og Windows en gang i første kvartal 2017.

Utvikler BioWare har likevel puslet med spillet helt siden 2012, og har opp gjennom årene hørt med fansen hva de ønsker seg i et nytt Mass Effect-spill.

Mass Effect-serien bet fra seg under den forrige konsollgenerasjonen, da BioWare søkte å lage en egen sci-fi-serie etter å ha jobbet med Star Wars: Knights of the Old Republic. Alle tre spillene fikk mye ros fra kritikerne, men det tredje spillet fikk en del negativ kritikk fra fansen, særlig på grunn av slutten.

I mellomtiden kan du se om du finner noe godt i mars-utvalget.
Disse spillene gleder vi oss til i mars »

Siste fra forsiden