Er dette tidenes japanske rollespill?

Ukens podkast handler om klassiske Chrono Trigger.

Mange har en sterk forkjærlighet for japanske rollespill, også kjent som JRPG på folkemunne. Det finnes et mylder av ulike varianter, og serier som Final Fantasy, Persona og Dragon Quest er blant de mest kjente i dag.

Kartet.
Kampscene.

Unikt eventyr om en tidsreise

Det er imidlertid et annet spill som ofte trekkes frem som det aller beste i denne sjangeren, nemlig Chrono Trigger. Dette eventyret kom på Super Nintendo i 1995, og var både langt og stort, med imponerende grafikk og rollefigurer med animasjoner og handlinger man sjeldent hadde sett i tilsvarende spill før. Dessverre så ikke europeere noe til spillet før det kom til Nintendo DS i 2009.

Ser man på hvem som stod bak mesterverket er det kanskje ikke overraskende at spillet ble en suksessen. På drømmelaget finner man blant annet skaperen av Final Fantasy, komponistene i Final Fantasy og figurdesigneren i Dragon Quest. Det var et uvanlig sammensatt utviklerteam fordi mange kom fra Enix, konkurrenten til Square den gangen.

I ukas podkast forteller Jostein Hakestad og Are Fløgstad hva som gjør at alt klaffer i Chrono Trigger, og hvorfor dette fortsatt anses som et unikt eventyr du ikke bør gå glipp av. Du får høre om det visuelle, kampene, handlingen, rollefigurene og ikke minst musikken som serveres som lydklipp underveis.

På slutten av episoden blir det selvsagt tid til en runde med kommentarer fra forrige ukes Street Fighter-episode.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Det er produsert 23 episoder til nå, og her er de tre forrige:

Episode 22: Street Fighter II
Episode 21: CD-ROM-formatets barndom
Episode 20: Historien om Atari 2600, del 2

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil her.

Siste fra forsiden