Er dette tidenes rollespill?

Ultima VII har blitt relansert på nettet.

Rollespillsjangeren har mange perler, og hvis du spør en gruppe mennesker om hva verdens beste rollespill er, vil svarene sannsynligvis inkludere navn som Fallout, Planescape: Torment og The Elder Scrolls III: Morrowind. Og den litt eldre garden vil kanskje svare Ultima VII.

Grunnene er mange. Spillet leverte for eksempel en gigantisk, åpen og høyst levende verden hvor alle lever sine egne liv uavhengig av spilleren. I tillegg var det nesten ikke grenser for hva du kunne gjøre – bare det å skaffe seg mat kunne være en interessant prosess, og hvis ikke du hadde råd til å kjøpe brød hos bakeren kunne du lage det selv.

Julen er sikret.

Nå kan du selv teste denne rollespillklassikeren. Ultima 7: The Complete Edition har nemlig blitt relansert på Good Old Games, og som vanlig med nettstedets utgivelser er spillet fullstendig fritt for kopibeskyttelse samtidig som det fungerer på moderne datamaskiner.

Ultima 7 The Complete Edition inkluderer Ultima 7: The Black Gate, Ultima 7: Forge of Virtue, Ultima 7 Part Two: Serpent Isle og Ultima 7 Part Two: The Silver Seed. Pakken bør med andre ord tilby noen hundre timers underholdning.

Hvis du ikke har spilt tidligere rollespill i Ultima-serien er det ingen grunn til bekymring. Konsensus ser ut til å være at det går fint å starte med syveren, og så prøve andre spill om du liker det. De fleste andre spillene i serien er tilgjengelig på Good Old Games allerede, og utvalget inkluderer de en gang så grensesprengende Ultima Underworld-spillene.

Siste fra forsiden