Er Final Fantasy Versus XIII kansellert?

Ryktene hevder at Square Enix' storspill ble gravlagt for et par uker siden.

Oppdatering 24. juli: Square Enix' president har bekreftet via twitter at Final Fantasy Versus XIII fremdeles er i produksjon. Ryktet viste seg dermed å være feil.

Det har gått hele seks år siden Final Fantasy Versus XIII ble annonsert under den årlige E3-messen. Derfra kan det virke som om det har vært en lang og strabasiøs vei for utviklerteamet innad i Square Enix. Det etterlengtede spillet har av og til glimtet til med et vagt skjermbilde eller en makeløs trailer, men så langt har det aldri vært snakk om noen konkret måldato for spillet.

Nå kan det virke som om ting står dårlig til i Final Fantasy Verus XIII-leiren. I følge Kotaku har flere kilder har bekreftet at spillet ikke eksisterer i sin opprinnelige form lenger.

Kansellert eller omformet?

En av kildene hevder at spillet ble kansellert i løpet av de siste par ukene, noe som skal ha ført til en nedbrutt stemning i Square Enix-kontorene. Denne kilden påstår også at Square Enix har bestemt seg for å la spillet bare forsvinne av seg selv, uten å gi noen offisiell uttalelse om kansellering.

Final Fantasy Versus XIII sliter angivelig.

Et par andre kilder har fortalt Kotaku at arbeidet fra Final Fantasy Versus XIII skal ha blitt innlemmet inn i et annet spill, angivelig Final Fantasy XV. De to kildene skal ha vært uavhengig av hverandre. Begge disse fikk likevel høre om dette lenge før den nye kanselleringsrapporten.

Det er ringreven Tetsuya Nomura, kjent for sine ikoniske figurdesign fra Final Fantasy- og Kingdom Hearts-seriene som har ledet an utviklingen av Final Fantasy Versus XIII. Senest i mars uttalte Nomura til Famitsu (via Kotaku) at vi kunne vente oss mer informasjon om Final Fantasy Versus XIII snart, men ingenting har så langt dukket opp.

Så, i mai, formidlet Nomura til Game Informer (via FinalFantasy.net) at han trengte litt mer tid på å gi noen offisiell uttalelse om spillet, og uten så mye som et knyst om spillet under E3-messen begynner det å se dårlig ut for storspillet.

Vises ikke frem

Mellom 31. august og 1. september skal Square Enix sparke i gang en presentasjon i Tokyo, der noe av fokuset skal ligge på den stadige fortsettelsen av Final Fantasy XIII-serien. Final Fantasy Versus XIII skal etter planen ikke vises frem, noe som bare underbygger at tittelen sliter med å stavre seg på bena.

Les også: Anmeldelse: Final Fantasy XIII-2 Les også: Ingen Final Fantasy VII-nyversjon før kvaliteten på serien økes

Siste fra forsiden