Er Sony-hackeren endelig tatt?

Britisk politi mener de har fakket mesterhjernen bak PSN-angrepet.

Etter at Sonys PlayStation Network ble bragt til kne av hackere tidligere i år, har en rekke større selskaper lidd samme skjebne. Hackingen har øyensynlig ikke hatt noen slutt..

PSN har hatt trøbbel denne våren.

Nå kan det virke som om britisk politi har fått et gjennombrudd i saken.

– En tenåring har blitt arrestert nær London i sammenheng med hackingen av Sony, melder London Metropolitan Police ifølge CNN.

19-åringen fra Essex er arrestert mistenkt for å ha angrepet en rekke internasjonale bedrifter og etterretningstjenester via nettet.

Den mistenkte vil nå bli forsøk satt i sammenheng med blant annet hackergruppen LulzSec. Politiet har tatt beslag i datautstyr for å få klarhet i hva det som beskrives som gruppens mesterhjerne har gjort seg skyldig i.

Det er imidlertid ikke offiselt bekreftet at LulzSec står bak Sony-angrepet, selv om britisk politi setter den pågrepne i sammenheng med nettopp dem. Gruppen har imidlertid lekket informasjon som de hevder stammer fra Sonys databaser.

Analytikere hevder LulzSec er en avlegger av en annen hackergruppe, Anonymous. Denne gruppen ble også satt i sammenheng med PSN-angrepet. Der Anonymous visstnok skal ha en moral og et politisk motiv, hevder analytikerne at LulzSec bare hacker for moro skyld.

LulzSec har i skrivende stund ikke kommentert arrestasjonen, skriver CNN.

Siste fra forsiden