Etter tre år med «Early Access» er Prison Architect endelig ferdig

Spillets fullversjon lanseres i oktober.

Introversion Software

Fengselssimulatoren Prison Architect har vært tilgjengelig som alfaversjon i snart tre år og var blant de aller første spillene man kunne kjøpe gjennom Steams «Early Access»-program. Nå er spillet endelig ferdig og lanseringsdatoen er satt til 6. oktober, forteller utvikler Introversion i en pressemelding.

Ifølge utvikleren vil fullversjonen introdusere et hav av funksjoner og spillmoduser som ikke fantes i alfaversjonen. Hva disse er får vi riktignok ikke vite før helgens EGX-messe, som avholdes i Birmingham, der Introversion vil avduke det ferdigutviklede spillet.

Bygg ditt eget fengsel.

Bygg og driv et fengsel

I Prison Architect, som er inspirert av spill som Theme Hospital og Dwarf Fortress, er målet å bygge og drive et fengsel. Som både arkitekt og bestyrer er det din jobb å designe et fengsel der fangene ikke bryter seg ut, gjør opprør eller tar livet av hverandre eller vaktene dine.

Da vi kikket på spillet i begynnelsen av 2013 var det langt fra ferdig, men vår skribent kunne se spiren til noe skikkelig kult:

– Når du kommer forbi det som for øyeblikket er en litt høyere inngangsterskel enn vi er vant med fra sjangerens beste spill er det lett å la seg fengsle av skapelsesprosessen. Prison Architect gir deg rikelig med muligheter til å skape intrikate og velfungerende systemer, og det kan være svert tilfredsstillende. Det er ikke lett å drive et fengsel, og det skal det heller ikke være, skrev Joachim Froholt.

En annen «Early Access»-original ble lansert tidlgiere i år.
Kerbal Space Program fikk endelig en slippdato »

Siste fra forsiden