Europa-lanseringen av Persona 5 ble plutselig mye mer usikker

Atlus bryter med en av sine partnere.

Atlus

Det spørs om en Europa-lansering av det kommende japanske rollespillet Persona 5 kan bli litt kronglete. I et nytt intervju med MCV kommer det nemlig frem at utviklerhuset Atlus og utgiverleddet NIS America ikke jobber sammen lenger.

Skoleliv om dagen.
Atlus

NIS America har – til tross for navnet – stått bak Europa-publiseringen av Atlus-titler som Persona 4 Golden, Etrian Odyssey Untold 2: The Fafnir Knight og Persona Q.

– For om lag ti dager siden avsluttet vi vårtsamarbeid med Atlus i Europa og i Nord-Amerika. Atlus ble svært kresne på europeiske publiseringspartnere etter at de ble kjøpt av Sega, forteller NIS America-sjef Takuro Yamashita til nettstedet.

Persona 5 har ennå ikke fått en slippdato, men det er forventet at spillet slippes før året er omme. Spørsmålet er om bruddet kan føre til en senere Europa-lansering, eller en lansering her til lands i det hele tatt. Antageligvis er alt opp til Sega, som kjøpte Atlus i 2013 etter at selskapet slet økonomisk.

Sterk rollespillserie

Og… noe annet om natten.
Atlus

Persona-serien skiller seg ut i den japanske rollespillsjangeren ved å sentrere seg rundt skoleelever som må håndtere både den typiske ungdomskolehverdagen og et hemmelig liv som demonjegere der man tar i bruk sin indre «Persona».

I det femte innslaget ser det ut som om vi får en blanding av det urbane Tokyo-livet og en slags «heist»-gruppering der tenåringsheltene skal utforske et område som heter «The Palace».

Vi storkoste oss med Vita-versjonen av det forrige spillet:
Persona 4 Golden er et fabelaktig og svært engasjerende rollespill »

Persona 5-trailer. (Video: Atlus)

Siste fra forsiden