Europa Universalis IV får sin sjette utvidelsespakke

Dette er endringene vi kommer til å se.

Paradox-titlene er nok blant spillene som får flest utvidelsespakker per spill. Heldigvis er de ofte av høy kvalitet og greier å legge til mekanismer i spillet man ikke kan vært foruten. Hvis man ser på størrelsen på Europa Universalis IV er det derfor kanskje ikke så rart at vi går enda en ekspansjonspakke i møte, den sjette i rekken av større innholdspakker til spillet.

Europa Universalis IV: The Cossacks.

The Cossacks er navnet på ekspansjonen. Selv om tittelen klart refererer til de brutale krigerne i det russiske steppelandskapet, omhandler utvidelsespakken mye mer enn bare dem.Nye mekanikker

En viktig ny mekanikk omhandler det Paradox kaller «estates». Oversatt blir dette til «stender» (som i stendersamfunnet), men det man snakker om er makten visse adelsmenn, kirken eller handelsmenn holder i en stat. Frankrike er en god representant i dette tilfellet. Disse makthaverne kan jobbe både for og imot deg avhengig av hvilke du velger å hjelpe. Det vil være mulig å la disse makthaverne mer eller mindre kontrollere visse provinser i riket ditt, og selv om dette vil gjøre disse regionene mer autonome, kan det gi andre fordeler som bedre handelskraft og lignende. På den andre siden er det viktig å ikke gi disse adelsmennene for mye makt, for da kan det fort bli maktkamp om tronen i landet.

Europa Universalis IV: The Cossacks.

En annen nyhet er det som blir kalt «diplomatic feedback». Dette innebærer at man endelig kan bestemme selv hvor mye man «liker» eller «ikke liker» andre fraksjoner, altså forholdet mellom seg selv og andre – men bare den ene veien, selvfølgelig. I tillegg kan du nå velge deg ut provinser du begjærer, om du skulle føle deg litt stormannsgal. Dette vil blant annet gjøre at om du er alliert med en kunstig intelligens, og denne allierte har kontroll over provinsen i løpet av en krig dere begge er deltagere i, er det nå større sjanse for at din allierte vil gi deg den provinsen i en fredsprosess etter en krig dere kommer seirende ut av.

Andre nyheter inkluderer:

  • Nye mekanismer for hvordan man bygger relasjoner med andre stater
  • Nye måter å møte urfolk på i det man koloniserer landområdene deres. Vil du knuse motstanden, leve side om side, eller en blanding?
  • Nye spionasjevalg, blant annet måter å stjele andres teknologi og oppfordre folk i andre land til å starte revolusjoner
  • Nye mekanismer for horde-nasjoner. Blant annet må man nå plyndre fiendtlige landområder for å holde horden samlet

The Cossacks blir tilgjengelig 1. desember.

Siste fra forsiden