Eve Online-hendelser blir TV-serie

Nå blir det science-fiction-serie inspirert av intrigene i onlinespillet.

Den store friheten og de mange mulighetene i det massive flerspillerspillet Eve Online har resultert i en rekke spennende skildringer av intriger og eventyr i verdensrommet. Maktkampen mellom de ulike grupperingene kan ofte være som tatt rett ut av en TV-serie som Game of Thrones eller Boardwalk Empire – og nå ser det faktisk ut til at Eves mange intriger finner veien til de samme TV-skjermene.

Utviklerne i islandske CCP Games har nemlig annonsert et kreativt partnerskap med filmskaperen Baltasar Kormákur og produksjonsselskapet hans, for å lage en TV-serie basert på Eve Online. Serien skal ifølge CCP finne sted i spillets univers, og følge rivaliserende samfunn som er fanget bak et «ormehull» i en dystopisk science fiction-verden.

– Innbyggerne i det notoriske og elskede Eve-universet har ti år med dramatiske historier å fortelle. Vårt tette samarbeid med Baltasar og hans kreative team forsikrer meg om at vi vil kunne fange Eves essens, og inspirere millioner av TV-seere med visjoner om menneskehetens fremtid, sier den optimistiske CCP-sjefen Hilmar Veigar Pétursson i en pressemelding.

Kritikerrost filmskaper

Baltasar Kormákur har en variert CV og produksjonene hans har vunnet flere priser. I 2012 hadde han suksess med actionfilmen Contraband, som hadde Mark Wahlberg i hovedrollen, og for øyeblikket har han filmen 2 Guns, med Wahlberg og Denzel Washington, i postproduksjon.

Mer relevant for TV-serien er kanskje at han jobber med regien på pilotepisoden av den kommende HBO-thrilleren The Missionary.

Eve byr på spillerskapte intriger i verdensrommet.

– Eve-universet er fullstappet av utrolige historier om episke slag, modige ran og gripende politisk intrige. Alt dette vil resultere i en slående TV-serie. Muligheten til å samarbeide direkte med tilhengerne av Eve-universet åpner dessuten en rekke spennende muligheter, sier Kormákur.

I tillegg har CCP nylig annonsert et partnerskap med Dark Horse Comics, som skal lage tegneserie basert på spilluniverset.

Spillerne oppfordres til å sende inn egne historier fra spillet, som kan være med å inspirere hendelsene i TV-serien og tegneserien.

Kompromissløst og spillerdrevet

Eve Online er et kompromissløst massivt flerspillerspill som ble introdusert for hele ti år siden. Spillets popularitet har vokst hvert år siden lanseringen, og det har nå over 500 000 abonnenter. Handlingen foregår i verdensrommet, der spillerne må prøve å skaffe seg makt og ressurser – koste hva det koste vil.

Snart lanseres også Dust 514, et PS3-eksklusivt romkampspill som vil være gratis å spille. Dette spillet skal være integrert med Eve Onlines massive univers, og ting som skjer i PS3-spillet vil påvirke moderspillet på ulike måter. Vi prøvespilte Dust 514 i april.

Les også: Oppdaterte inntrykk: Eve Online: Incarna
Les også: Intervju med CCP: – Kaos er vår venn

Les også
Ubisoft baner vei med bilspillet The Crew

Siste fra forsiden