CCP Games – Project Awakening

EVE Online knyttet til et nytt blockchain-prosjekt

CCP Games har fått inn investeringer på 40 millioner dollar fra partneren a16z.

CCP Games

CCP Games annonserte nylig at de har begynt på et nytt prosjekt med et storspill satt i samme univers som deres største suksess, nettrollespillet EVE Online.

Det nye prosjektet er så langt bare kjent som Project Awakening, og skal ikke være en del av selve EVE Online-spillet, men være en spin-off satt i samme univers.

LES OGSÅ: EVE Online feirer 20 år »

Vi vet så godt som ingenting om denne nye satsingen, annet enn at den ifølge CCP-sjefen Hilmar Veigar Pétursson skal «skape en ny verden dypt preget av vår ekspertise i spillernes selvstyre og selvstendighet, og gi dem evnen til å delta på nye måter.»

Kompleks økonomi

CCP Games

EVE Online er kjent for å ha et uhyre komplekst markedsøkonomisk system for spillets interne industri og handel mellom spillere. Så komplekst at det er utviklet en egen «add-in» til Microsoft Excel som skal hjelpe spillere med planlegging og regnskap i spillet.

Så hvis noen skulle ha håp om å finne en fungerende og hensiktsmessig bruk av Web3-teknologier i spill-bransjen, kan nettopp CCP være riktig studio. Det mener i hvert fall investorselskapet a16z (Andreessen Horowitz).

Risikokapital-spesialisten har lagt inn hele 40 millioner dollar i videreutviklingen, sammen med Makers Fund, BITKRAFT, Kingsway Capital, HASHED, Nexon, og andre investorer.

Ifølge Jonathan Lai fra a16z betrakter de CCP som «en pioner innen virtuelle verdener og digitale økonomier med 25 års erfaring med å lage levende sandkasser med enestående dybde. De er et veteranlag, og vi tror på deres ambisiøse visjon om å levere utrolige spilleropplevelser i skjæringspunktet mellom klassens beste spilldesign og blockchain-teknologi.»

LES OGSÅ: Planlagt NFT-konsoll møtt med skepsis blant spillere »

Lunken fan-mottakelse

Uttalelsen fra CCP-sjefen Hilmar Veigar Pétursson om NFTer i EVE Online.
CCP Games

Mottakelsen fra spillerbasen er derimot lunken eller blandet. Mange på sosiale forum som reddit’s r/EVE peker til CCPs historie med ambisiøse sideprosjekter som stille forsvinner – eller den generelle trøttheten med hensiktsløse og kyniske forsøk på å bygge NFTer og krypto-teknologi til noe lønnsomt.

Spesielt peker mange på en annen uttalelse fra Hilmar Pétursson, som sa at NFT-er ikke hadde noe å gjøre i EVE Online.

Andre peker til en lang rekke prosjekter fra CCP – de fleste knyttet til EVE Online – som enten aldri så dagen lys, eller ble tilsynelatende forsømt av utvikleren. Denne listen inneholder blant annet det avlyste World of Darkness-spillet, og det fullstendig glemte Dust 514, et skytespill som hadde direkte tilknytting og innflytelse på spillverdenen i EVE Online. Dust 514 var eksklusivt til PlayStation 3, og ble sluppet en måned etter annonseringen av PlayStation 4.

Spillerne synes mest å frykte at dette prosjektet skal bli nok en distraksjon for utvikleren. En avledning som til slutt blir avlyst, og bare ender med å koste CCP tid og penger som spillerne ønsker investert i EVE Online – for ikke å snakke om hva det kan koste CCPs rykte å bli forkastet som nok en mislykket krypto-utvikler.

Project Awakening har ikke fått noen tidsramme ennå.

Siste fra forsiden