Eventyr med håndmalt grafikk

Pek-og-klikk-spillet The Coral Cave ser lekkert ut.

Trenger du en liten motvekt til alt fokuset på store og brautende Grand Theft Auto V? The Coral Cave er et håndmalt pek-og-klikk-eventyr satt til Japan og inspirert av japansk malerkunst. Handlingen følger Mizuka, ei lita jente som bor på en øy i Okinawa. Plutselig snus øya opp ned, og Mizuka må utforske en merkelig åndeverden for å redde landsbyen sin.

Tradisjonelt pek-og-klikk-spill

Spillet er under utvikling hos et lite studio som kalles Atelier Sentô. De har ikke tidligere laget noen spill, men har laget både kortfilm og tegneserier. De har ikke sagt særlig mye om spillet sitt enda, men for noen dager siden la de ut en lekker videosnutt som viser en av de første gåtene i spillet. Selv nevner de spill som Broken Sword og Machinarium som inspirasjonskilder.

I likhet med mange pek-og-klikk-spill fra små, uavhengige utviklere benytter The Coral Cave seg av Wintermute-motoren. Det er en gratis spillmotor spesielt laget for tradisjonelle, todimensjonale pek-og-klikk-eventyr.

Du kan følge utviklingen av The Coral Cave på utviklernes Tumblr-blogg. Den første videoen fra spillet kan du se under artikkelen.

Les også: Anmeldelse av eventyrspillet Memoria
Les også: Intervju med eventyrspillskaper Jane Jensen

Ja til flere håndmalte spill.

Siste fra forsiden