Eventyr om rusproblemer

PS3-spillet Papo & Yo tar opp et vanskelig tema.

Papo & Yo er et nedlastbart spill for PS3, som tar opp et høyst virkelig problem gjennom en fantasifull fabel. Spillet følger Quico, en liten gutt som bor i slummen et eller annet sted i Sør-Amerika. Hans beste venn og eneste beskytter er et stort, rosa vesen som kalles Monster. Men selv om Monster er Quicos venn, er ikke forholdet mellom dem så lett.

Monster har nemlig blitt avhengig av å spise små frosker, og når han gjør det forvandles han til en livsfarlig drapsmaskin som ødelegger alt han kommer over og lett kan finne på å både skade og drepe vesle Quico. Men Quico elsker sin monstervenn, og for at han skal få et godt liv sammen med Monster må han derfor forsøke å finne en kur for Monsters avhengighet.

Ikke bra.

– Historien som fortelles i Papo & Yo handler om meg og min far. Han var en god mann, men på mange måter også en ond mann. Som mange andre brukte han alkohol og narkotika for å komme seg gjennom et vanskelig liv, og jeg ble sittende midt i det hele. Den følelsesmessige kjernen i spillet handler i bunn og grunn om mitt forhold til min far, sier hoveddesigner Vander Caballero hos utviklerstudioet Minority.

I spillet må du bygge vennskapet med Monster ved å løse oppgaver sammen med ham, på en reise gjennom en magisk og surrealistisk verden. Du må lære å bruke Monsters følelser (både gode og vonde) til din fordel for å komme gjennom utfordringene spillet har å by på.

Du kan lese mer om Papo & Yo på Sonys PlayStation-blogg.

Siste fra forsiden