Eventyrklassiker i salg igjen

Prince of Persia-skaperens The Last Express er endelig tilgjengelig igjen.

I romjula skrev vi en todelt artikkel om spillsom aldri fikk den oppmerksomheten de fortjente, og et av spillene vi nevnte var The Last Express, et eventyrspill fra mannen bak Prince of Persia, Jordan Mechner.

Nå har dette spennende spillet fått en ny sjanse. Det har nemlig blitt relansert på nettet, hos den retrofokuserte spillportalen DotEmu. Deres versjon er kompatibel med dagens operativsystemer, og har ingen plagsom kopibeskyttelse.

Mordet på Orientekspressen?

The Last Express foregår på Orientekspressen, et luksuriøst passasjertog som gikk mellom Paris og Istanbul fra 1883 til 2009. Det er ekspressens siste tur før den første verdenskrigen bryter ut i 1914, og du spiller en amerikaner ved navn Robert Cath. Toget har ikke beveget seg langt fra perrongen i Paris før du vikles inn i et omfattende mysterium, med ingredienser som mord og internasjonal spionasje.

Spillet er et førstepersons eventyrspill, men tro ikke at det følger de vanlige sjangerkonvensjonene. Det foregår for det første i sanntid, og handlingen på toget utspiller seg relativt uavhengig av deg. Hvis du ikke er til stede når et eller annet skjer, vil du rett og slett gå glipp av det – uten at det betyr at du har ødelagt spillet ditt av den grunn. For det første kan du spole tiden tilbake om du trenger det, og for det andre er spillet lagt opp til å kunne spilles på flere vidt forskjellige måter. Gjenspillingsverdien er med andre ord svært høy.

Versjonen av spillet som er til salgs hos DotEmu inkluderer spillets lydspor, samt «making of»-informasjon og en løsning (om du skulle trenge hjelp for å komme gjennom eventyret).

Siste fra forsiden