Fable får en HD-overhaling

Lionhead har annonsert Fable Anniversary til Xbox 360.

Oppdatering kl. 16:10: Etter vi publiserte artikkelen har Lionhead gått ut og bekreftet at det er snakk om en HD-oppdatering av Fable: The Lost Chapters de jobber med. Spillet kommer til Xbox 360 i løpet av høsten.

Opprinnelig artikkel følger.

I en videosnutt sluppet tirsdag lokker Fable-utvikleren Lionhead med en nyutgave av det velkjente actionrollespillet. Ting tyder på at det er snakk om en nyutgave til Xbox 360, ettersom lokkesnutten avslutter med konsollens logo. Videoen kan du se nederst i artikkelen.

Snutten kan ikke akkurat kalles kryptisk; den består i stor grad av en drøss med twittermeldinger som etterspør en nyutgave av 2004-spillet. På slutten dukker også hovedskurken fra Fable, Jack of Blades, opp med et par velvalgte ord.

Utvidet utgave og oppfølgere

Skjermbilde som viser forskjellen mellom nytt og gammelt.

Actionrollespillet dukket førs topp på Xbox i 2004. Responsen var stort sett god, men mange merket seg at spillet ikke levde opp til opphausingen som Lionhead, med Peter Molyneux i spissen, hadde forespeilet.

Fable fikk allerede i 2005 en slags nyutgave med Fable: The Lost Chapters. Dette var en utvidet utgave av spillet som inneholdt en mengde nytt innhold, samt gjorde noen endringer i historien.

I etterkant har spillet fått flere oppfølgere, og serien har etablert seg som en av Microsofts ledende eksklusive spillserier på Xbox 360.

Kinect-blemme

Lionheads siste prosjekt var Kinect-spillet Fable: The Journey som ble sluppet i fjor høst. Vår anmelder var ikke nådig – hun trillet en firer på tierterningen og følte spillet ble hemmet av Kinect-kamerats uforutsigbare oppførsel.

Fable: The Journey var ikke kjempekult.

Ikke lenge etter stakk spillutviklerikonet Peter Molyneux fra studioet han var med på å grunnlegge. Han er for tiden godt i gang med et nytt strategispill i gudesjangeren kalt Godus med sitt nye studio 22 Cans.

Nylig avsluttet 22 Cans også sitt Curiosity-prosjekt, der de fikk mobiltelefonbrukere til å meisle biter av en kube for å finne ut hva som var på innsiden. Premien var knyttet til Godus – vinneren får være med på prosjektet i en guderolle, og en del av overskuddet fra salget.

Les også
Anmeldelse:

Les også: Anmeldelse: Fable Heroes Les også: Curiosity-vinneren kan miste all makt og inntekt i Godus

Lionheads lokkevideo.

Siste fra forsiden