Fans slåss for City of Heroes

Kan superheltene redde MMO-et fra nedleggelse?

NCsoft kunngjorde tidligere denne måneden at de ville stenge det massive flerspillerspillet City of Heroes, og i tillegg legge ned utviklerstudioet Paragon. Selv om spillet ikke lenger er like populært som det har vært, har det mange spillere som ikke liker tanken på å miste den virtuelle tumleplassen sin og figurene de har jobbet så hardt for å bygge opp.

– Den første dagen var jeg såret og, mer enn noe annet, lamslått. Jeg vil ikke si jeg var sint «sint», men jeg var lamslått fordi det var så uventet og merkelig. Jeg trodde spillet gikk veldig godt. Det gjør det. Spillerbasen er sterk, vi har mange store fans. Ifølge finansrapportene og rapportene vi har fått fra Paragon og NCsoft tidligere, har spillet gått godt økonomisk også. Alt har gått bra, sier City of Heroes-spiller Tony «TonyV» Vazquez til nettstedet RPS.

Nok en flerspillerverden er i ferd med å forsvinne.

Vazquez og andre spillere har organisert seg gjennom en gruppe som kalles Titan Network, og i tillegg til underskriftskampanjer har de blant annet samlet 5000 spillere til en offentlig demonstrasjon mot nedleggelsen inne i selve spillet, samlet penger til en bedre middag for de snart arbeidsløse utviklerne hos Paragon og sendt kapper og masker til NCsoft-ansatte.

– Vi har prøvd å fokusere på å gi NCsoft en beskjed om at det ikke bare er snakk om en gruppe spillere som ønsker å fortsette å spille spillet sitt. At det er en god forretningsbeslutning å la spillet gå videre. Siden det er et profitabelt spill er det for eksempel mulig å selge de intellektuelle eiendelene og distribusjonsrettighetene til et annet selskap. Vi tror det er mulig å markedsføre spillet, og at noen andre kan være villig til å betale for den. Hvis City of Heroes virkelig holdt på å dø ville ingen rørt det, sier Vazquez.

Verken NCsoft eller utviklerne hos Paragon, som i sin tid ble startet spesifikt for å drifte og videreutvikle spillet etter at originalskaperne i Cryptic Studios gikk videre, har gitt noen signaler om at spillernes kampanjer har noen innvirkning på City of Heroes' skjebne. I stedet har de nylig publisert detaljer om hvordan spillerne skal få tilbake penger for spillpoeng kjøpt etter 24. august, noe som tyder på at prosessen med å stenge spillet går som planlagt.

City of Heroes dukket først opp på markedet i 2005. Den 30. november legges det altså ned, med mindre spillerne klarer å overbevise NCsoft om at det faktisk har livets rett.

Les også: City of Heroes fjerner prislappen
Les også: Anmeldelse: Guild Wars 2

Siste fra forsiden