Fansen vil ha Modern Warfare 2 til nye konsoller

Over 85 000 ønsker seg en oppusset versjon av spillet.

En underskriftskampanje på Change.org håper å overtale Activision og Infinity Ward til å pusse opp Call of Duty: Modern Warfare 2 og gi det ut på PlayStation 4 og Xbox One. I skrivende stund har 85 000 fans signert, og tallet stiger fortsatt.

Ifølge mannen bak kampanjen, Ramez Zahra, snakker han for alle når han sier at Modern Warfare 2 er et av Activisions aller beste spill, som virkelig gir en følelse av nostalgi:

– Hvis de pusser opp spillet og fikser opp et par ting ville det glede mange mennesker, skriver han på kampanjesiden.

Ikke så enkelt

Kanskje får vi se russerne invadere USA i HD-oppløsning.

Oppussede versjoner av gamle spill er i vinden for tiden, og det er tydelig stor interesse for at Modern Warfare 2 skal få nytt liv på nye konsoller. Likevel blir det kanskje ikke fullt så enkelt å få til en nyutgivelse av et Modern Warfare-spill.

Blant de underskriftskampanjen er rettet mot står Jason West oppført som administrerende direktør i Infinity Ward, noe som ikke har vært tilfelle på flere år. West, sammen med Vince Zampella grunnla riktignok Infinity Ward i 2002, men forlot studioet under svært dramatiske omstendigheter i 2010 da de startet opp Titanfall-studioet Respawn Entertainment. De to er neppe med på et slik prosjekt, med andre ord.

Duoen mente Infinity Ward og Activision skyldte dem hele seks milliarder kroner, og det tok to år og flere rettsaker før partene endelig ble enige. Vilkårene i oppgjøret er fremdeles uklare, men selv om Activision beholdt rettighetene til å pusse opp serien kan det hende de ikke vil skape ytterligere problemer ved å utøve den retten.

Med Call of Duty 4: Modern Warfare fra 2007 pustet Infinity Ward nytt liv i det som hadde blitt en sliten og utbrukt spillserie. To år senere beskrev vår anmelder oppfølgeren, Call of Duty: Modern Warfare 2, som en standhaftig leksjon i hvordan et actionfylt moderne krigsspill skal være.

Det nyeste Call of Duty-spillet er kanskje bedre enn du tror.
Les vår anmeldelse av Call of Duty: Advanced Warfare »

Siste fra forsiden