Call of Duty-konflikten er over

Activision og tidligere Infinity Ward-topper løste flokene utenfor rettssalen.

Torsdag denne uken skrev vi at rettsaken mellom Activision og de tidligere Infinity Ward-ansatte, med Jason West og Vince Zampella i spissen, var utsatt.

Partene hadde da blitt observert i dype samtaler utenfor rettsalen og det ble spekulert i at den to år lange, svært skitne konflikten kunne få en løsning utenfor rettssystemet.

Samtalene partene i mellom ser nå ut til å ha båret frukter.

Hemmelig avtale

Los Angeles Times-reporter Ben Fritz hadde følgende twittermelding å komme med etter gårsdagens samtaler:

«Alle parter har kommet til enighet i konflikten, men vilkårene i oppgjøret er strengt konfidensielle.»

Med andre ord vil vi antagelig ikke få vite nøyaktig hvilke vilkår partene ble enige om. Men ting tyder på at Activision har punget ut nok en slump penger.

I en uttalelse fra utgiveren skriver de nemlig at «Selskapet tror ikke engangsutbetalelsen relatert til oppgjøret vil resultere i materiell innvirkning på forespeilet inntjening per aksje det kommende kvartalet eller kalenderåret, grunnet sterkere enn forventede prestasjoner i det inneværende kvartalet.»

West og Zampella hevdet at Activision skyldte dem totalt hele én milliard dollar, et beløp som delvis besto av det de mente var manglende bonusutbetalinger, tapte inntekter og generell tort og svie.

Activision på sin side mente at de hadde betalt ut mer enn nok til duoen og de andre tidligere Infinity Ward-ansatte.

Men hvilke tall de to partene til slutt ble enige om, blir enn så lenge rene spekulasjoner, all den tid avtalen dem i mellom er konfidensiell.

– Tåpelig å skylde på EA

En del av motsøksmålet Activision serverte West og Zampella, gikk på at duoen hadde oppsøkt erkerivalen EA før oppsigelsen. Activision gikk senere også til søksmål mot EA, et søksmål som partene kom til enighet om utenfor rettssalen relativt nylig.

Les også
Anmeldelse: Modern Warfare 2: Stimulus Package

I en uttalelse til Eurogamer kommenterer nå EA utfallet av konflikten mellom rivalen og West og Zampella.

– At Activision nektet å betale talentene deres og i tillegg prøvde å legge skylden over på EA var absurd. Dette oppgjøret er en rettferdigggjøring ovenfor Vince og Jason, og retten de kreative kunstnerne har til å bli belønnet for det harde arbeidet de gjør.

Heller ikke vilkårene i avtalen mellom EA og Activision er kjent, men det spekuleres i at avtalen gikk i EAs favør.

Les også: Derfor krever de 6 milliarder kroner fra Activision Les også: Anmeldelsen av Call of Duty: Modern Warfare 3

Siste fra forsiden