Nytt Magic til PC og PS3

Fantasy-kortspill i ny form

Sony og Wizards of the Coast samarbeide om et nettspill.

Magic: The Gathering er et kortspill som dukket opp tidlig på 90-tallet. Spillet går ut på at to personer med hvert sin kortstokk kjemper om å redusere motstanderens helsepoeng til null. Kortstokkene består av en rekke skapninger, magiske angrep og annet nyttig som brukes til å fjerne poeng fra motstanderen.

Magic har gjestet spillmediet flere ganger tidligere. Noen husker kanskje Duels of the Planeswalkers fra nå nedlagte MicroProse. Nå har Magic-eier Wizards of the Coast inngått et samarbeid med Sony Online Entertainment om å utvikle et nytt Magic-spill til PC og PlayStation 3.

Navnet på prosjektet er Magic: The Gathering: Tactics, og foreløpig er det sluppet svært få detaljer. Navnet tilsier at det kanskje henter inspirasjon fra turbaserte taktikkspill, men pressemeldingen er litt uklar på akkurat dette. Effektene av de forskjellige kortene skal være i 3D, så det blir i alle fall en visuell representasjon av kampene.

Fokuset er på spilling mot andre over nettet, men det skal også være lagt inn diverse utfordringer for de som helst vil spille alene. Det loves allerede en mengde nedlastbart innhold, uten at det utdypes hva slags innhold. Mest sannsynlig kan vi forvente oss nye kort og kortstokker, forhåpentligvis til en rimelig penge.

Magic: The Gathering: Tactics slippes på PC tidlig i 2010. PlayStation 3-utgaven følger i løpet av året. En nettside for spillet har åpnet, men foreløpig er det ikke så mye å bli klok på der.

Siste fra forsiden