Far Cry Primal låner mer av Far Cry 4 enn vi visste

Ser du likheten mellom kartene?

GamePressure.com

Det er noen uker siden Far Cry Primal kom på markedet, men det er likevel først nå at noen har oppdaget en stor likhet mellom det og Far Cry 4.

Far Cry Primal-kartet.
GamePressure.com

Som du ser på bildene til høyre ligner kartet i det nye spillet svært mye på Kyrat-kartet fra Far Cry 4. GamePressure står for uthevelsene i rødt her.

Selvfølgelig er selve verdenen helt annerledes; Far Cry Primal byr på steinalderomgivelser satt til den fiktive Oros-dalen, mens Far Cry 4 foregår i fiktive Kyrat som er basert på områder rundt Himalaya-fjellkjedene. Innholdet er også ulikt – det er kun deler av topografien som minner om 2014-spillet.

Far Cry 4-kartet.
GamePressure.com

At det har tatt så lang tid å oppdage likheten vitner også om at dette er langt fra en blåkopi spillere får servert her. Responsen i kommentarfelt og nettfora på nettet er også blandet, med noen negative og noen likegyldige kommentarer.

Ubisoft kjørte for øvrig en lignende variant med Far Cry 3: Blood Dragon, der de brukte deler kartet fra Far Cry 3. Forskjellen er ambisjons- og prisnivået mellom Blood Dragon og Primal, der førstnevnte var en mye mindre pakke med mer åpenbare likheter.

God respons

Far Cry Primal fikk for øvrig god respons fra oss. Spreke herr Jansen hadde mye godt å si om den åpne verdenen i sin anmeldelse, men påpekte også at – joda – dette er enda et Far Cry-spill.

– Historien er litt svak, og figurene mangler mye for å nå opp til Pagan Min og Vaas, men sett over ett er universet og settingen så herlig gjennomført at det er vanskelig å ikke like Far Cry Primal for det det prøver, og stort sett lykkes med, å være, skrev vår anmelder.

Har du fortsatt til gode å spille et eneste spill i Far Cry-serien, er Primal helt klart et godt sted å begynne. Hvis ikke anbefaler vi gjerne også både nummer tre og fire i rekken.

Siste fra forsiden