Får vi se Balotellis målfeiring i FIFA 13?

EA Canada hinter om mindre rigide regler i årets utgave av fotballspillet.

De mange fotballfrelste som hadde benket seg foran tittekassa fikk se en forrykende semifinale mellom Tyskland og Italia torsdag kveld. Kampens midtpunkt ble likevel Mario Balotelli, som sørget for at Italia gikk videre til finalen med stillingen 2 – 1 til Italia.

Etter å ha scoret sitt andre mål røsket Balotelli av seg drakten, og spente magemusklene i ren Mr. Muscle-stil for å feire målet. Dommeren lå ikke på latsiden, og den følelsesladede spilleren pådro seg øyeblikkelig et gult kort for feiringen. Målet og den påfølgende feiringen kan du se etter 1:44 inn i TV2s referat fra kampen.

Mario Balotellis målfeiring resulterte i gult kort. (Bilde: EA/Facebook.)

Det kan virke som om EA Canada, utvikleren bak FIFA 13, satte betydelig mer pris på målet enn hva dommeren gjorde. Utvikleren har lagt ut et bilde på Facebook av Balotellis feiring med underteksten «Ny FIFA-feiring?» I skrivende stund har bildet fått nærmere 50 000 «liker»-trykk, og oppimot 4500 positive kommentarer.

Mindre rigide regler

Tidligere har serien vært blottet for slike regelbrudd, men den ellers så regelrigide FIFA-serien skal visst nok tillate småjuksing i årets utgave. Da Gamer.nos utsendte skribent fikk en liten smakebit av spillet i midten av mai, bedyret utvikleren for eksempel at det skulle være mulig å jukse seg til å få muren nærmere under frispark. Selvfølgelig straffes dette med kort dersom dommeren oppfatter hva som skjer.

Om Mario Balotellis målfeiring inkluderes i FIFA 13 får vi nok likevel ikke vite helt sikkert før spillet blir å se i butikkhyllene i høst en gang.

Les også: Sniktitt FIFA 13 Les også: Intervju: – FIFA 13 vil gi mer variasjon i banespillet

Siste fra forsiden