FarmVille-skaper med eget spillnettverk

Zynga bygger en felles plattform for alle sine spill.

Den omstridte spillutvikleren Zynga annonserte onsdag at selskapet planlegger et eget spillnettverk. Nettverket har fått navnet Zynga with Friends, og skal fungere som et samlested for alle som spiller selskapets spill. Motstanderparing, vennelister, omfattende profiler og praterom vil være tilgjengelig for alle som registrerer seg. Dette skriver Reuters.

Nettverket vil ikke skille mellom de som spiller på datamaskiner og mobiltelefoner, og vil heller ikke være absolutt nødvendig for de som ikke ønsker det. Dette betyr at de som klikker ivrig på åkrene sine gjennom Facebook kan fortsette med det.

Zyngas bybyggespill, CityVille.

FarmVille 2 på vei

I samme åndedrag annonserte Zynga også at FarmVille, selskapets mest kjente spill, får en oppfølger. Oppfølgeren skilter med 3D-grafikk, men hva annet som er nytt vet vi ikke mye om enda.

Zyngas investorer skal ikke ha blitt overtidig begeistret for nyhetene – selskapets aksje sank med hele 5 prosent da annonseringsdagen var omme. Analytikere tror Zynga sliter med å vokse blant annet fordi de ikke er villige til å utvide kundehorisonten.

– De kan ha skuffet en del personer ved å ikke annonsere spill som retter seg mer mot kjernespillere, eller såkalte halv-kjernespillere. Dette er et område der Facebook-spill har vokst i den siste tiden, og det er en markedsmulighet Zynga ikke har jobbet mot, fortalte analytikeren Colin Sebastian til Reuters.

Les også: Draw Something blir TV-serie Les også: Facebook-spill er på vei nedover

Siste fra forsiden