Feature

Fem nye nedlastbare perler

Disse indie-spillene bør du få med deg.

1: Side 1
2: Side 2

Zombie Driver

Zombie Driver er det eldste av spillene vi tar for oss i denne artikkelen, og med tanke på hvor mange ganger det har vært på billigsalg på Steam og andre digitale plattformer er det en viss sannsynlighet for at du allerede har kjøpt det. Men hvis du er litt som meg er det slett ikke sikkert du har prøvd det enda; det å kjøpe spill på Steam og andre slike plattformer er tross alt mye lettere enn å faktisk få summet seg til å spille dem.

Men Zombie Driver bør helt klart testes. Det er et spill som til en viss grad kan minne litt om de første GTA-spillene – du vet, de som kom ut før serien tok steget inn i tre dimensjoner med GTA 3. Du ser handlingen ovenfra, og kjører en bil rundt i en stor og åpen by. Denne byen er imidlertid ikke særlig levende; i stedet er den full av vandrende døde. Poenget i hvert oppdrag er å kjøre til et eller flere steder, drepe zombiene som er der, hente ut overlevende og komme deg tilbake til basen. Som oftest har du begrenset tid på å redde de overlevende og ofte er det flere av dem enn du har plass til i bilen, så du må ta flere turer. Men når de først sitter trygt i bilen din kan du bruke så mye tid du vil på å utforske byen og drepe zombier.

De vandøde kan enten kjøres ihjel eller knekkes ved hjelp av våpen som du plukker opp underveis. Disse inkluderer rakettkaster, maskingevær og flammekaster, men du har selvsagt ikke evig med ammunisjon. Zombiene er forøvrig heller ikke helt forsvarsløse. Noen av dem kaster ting etter deg, mens andre eksploderer om du kommer for nærme. Vanlige zombier vil klore og slå på bilen din, og selv om det ikke høres særlig farlig ut er det mange av dem. Det sier seg selv at det å kjøre gjennom en stor klynge zombier ikke er like lett som å kjøre på en åpen vei, og jo flere zombier du må mose for å komme videre jo saktere går det. Dette gir de vandøde tid til å påføre skade.

Zombie Driver er langt fra noe avansert spill, men det er faktisk ganske vanedannende. Det er alltid moro å forsøke å drepe så mange zombier som mulig etter hverandre, slik at du får så stor «combo»-bonus som mulig. Belønningen får du i form av penger, som du kan bruke til å oppgradere både bil og våpensystemer – det er med andre ord alltid fristende forsøke å drepe noen zombier til før du vender tilbake til basen etter endt oppdrag. Men det er selvsagt risikabelt, etter som du kun har ett liv per oppdrag og mister alt du har tjent opp om du dør.

Spillet kan også skilte med flere moduser utenfor kampanjen, inkludert blodig racing og en modus hvor du befinner deg i mer avgrensede områder og møter stadig større horder av vandøde som må meies ned, skytes, sprenges eller brennes. Du går altså ikke tom for innhold med det første. En kan anklage spillet for å bli litt ensformig i lengden, men det har i alle fall gitt meg mange timer med hyggelig zombieslakt og det var først helt på tampen av enspillerkampanjen at jeg begynte å føle at jeg hadde brukt nok tid bak rattet.

Spillet er ute på PC og kan blant annet kjøpes på Steam. Mer informasjon finner du på det offisielle nettstedet.

Fortix 2

Husker du spill som Qix og Stix? Sistnevnte var en av mine absolutte favoritter på Commodore 64, og jeg er alltid glad for å finne spill som moderniserer det flotte konseptet fra disse klassikerne. Fortix 2 gjør nettopp det, og det gjør det på en svært god måte.

Kort fortalt handler Fortix 2 om å erobre viktige bygninger på skjermen. Du styrer en liten ridder som tar kontroll over områder ved å gjerde dem inne. Men dette er ikke problemfritt. For å gjerde inne et område må du forlate de trygge kantene av skjermen, og gå ut i åpent terreng der du kan risikere å bli drept av drager eller skutt av forsvarstårn. Men disse lever heller ikke helt trygt; hvis du klarer å gjerde dem inne vil du drepe dem.

Jeg er klar over at denne beskrivelsen nok ikke gir et veldig godt innblikk i hvordan spillet fungerer, men det er i alle fall lettere å lære enn det er å beskrive. Underveis i spillet møter du flere typer forsvarstårn og en rekke forskjellige monstre, som alle oppfører seg på ulike måter og dermed byr på unike utfordringer. Etter hvert må du også forholde deg til barrierer du ikke kan komme forbi uten å få tak i nøkkel først. På tross av at det grunnleggende konseptet er veldig enkelt har altså utviklerne klart å sørge for at spillet stadig byr på nye elementer gjennom hele kampanjen.

Les også
Ukens podkast: Phantasy Star

Fortix 2 er veldig engasjerende, og jeg ble overrasket over hvor hektet jeg ble da jeg startet å spille det. Basert på den «casual»-vennlige presentasjonen hadde jeg forventet et mye enklere og, skal jeg være ærlig, slappere spill enn det jeg fikk. Fortix 2 begynner riktignok rolig, men det blir raskt svært krevende. Mot slutten blir det nesten litt for mye av det gode, ikke minst takket være en nådeløs tidsfrist på hvert brett.

Er du på jakt etter litt kjapp moro i helgen er Fortix 2 med andre ord et godt kjøp, men vær oppmerksom på at du lett kan ende opp med å bruke mer tid på spillet enn du kanskje hadde trodd.

Spillet er ute på PC og iOS, og kan blant annet kjøpes på Steam. Mer informasjon finner du på det offisielle nettstedet.

Atom Zombie Smasher

Artikkelens andre zombiespill kunne knapt vært mer annerledes enn det første. Atom Zombie Smasher er et raskt og enkelt strategispill som gir deg i oppdrag å bekjempe et massivt zombieutbrudd og sjansene er egentlig ganske små for at du klarer det. Et mer realistisk mål er derfor å forsøke å redde så mange mennesker som mulig før verden går til helvete.

I spillets kampanje må du arbeide deg gjennom en serie byer truet av disse zombiene. Spillet gir deg et oversiktskart over den aktuelle byen, med en haug av små, gule prikker i gatene. Disse prikkene representerer sivilister fanget i byen. I det du starter å spille angripes de av små rosa prikker, som kommer inn fra utkanten og representerer zombier. Når en zombie kommer i kontakt med en overlevende spres viruset umiddelbart; det å miste sivilister betyr altså ikke at de bare dør, men at antallet aktive zombier vokser.

For å redde folk bruker du et redningshelikopter. Du velger landingsposisjon, og så vil helikopteret automatisk reise frem og tilbake mellom basen og landingspunktet for å redde sivilister. Disse vil forsøke å komme seg helskinnet til landingspunktet, mens zombiene hele tiden forsøker å spise hjernene deres. Hvert oppdrag gir deg også en viss mengde hjelpemidler som du kan bruke til å ta knekken på zombier med; fra landminer til artilleri og snikskyttere. Hvilke hjelpemidler du får utlevert påvirker oppdraget i svært stor grad, men det er hvordan du bruker de tilgjengelige midlene det til syvende og sist kommer an på.

Atom Zombie Smasher er et veldig intenst spill. Det skal veldig lite til for at en enslig zombie slipper gjennom forsvarsmekanismene dine og infiserer en gjeng sivilister, og du må hele tiden holde øye med en rekke steder samtidig. I tillegg tar det ikke mange minuttene før natten faller på, og zombiene tar helt av. Den enkle presentasjonen er dessuten ekstremt effektiv. Det tar ikke lang tid før prikkene «blir» zombier og overlevende i hodet ditt, og de rosa prikkene begynner å skape både desperasjon og panikk ettersom de kommer stadig nærmere landingssonen.

Vi begynner kanskje å bli litt lei av å drepe zombier nå, men Atom Zombie Smasher viser at det fortsatt er mulig å hente inspirasjon fra den uungåelige zombieapokalypsen for å lage innovative og spennende spill. Ikke bare er Atom Zombie Smasher både unikt og vanedannende, men det er også et perfekt pausespill ettersom en enkelt runde tar svært kort tid. Har du fem minutter til overs, er det lite bedre å bruke dem til enn litt kjapp zombieslakt.

Spillet er ute for PC, Mac og Linux, og kan blant annet kjøpes fra Steam. Besøk det offisielle nettstedet for mer informasjon.

Følg med på ukens nettutgivelser for å lese om ferske spillutgivelser på nettet.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden