Fez kommer til «omtrent alt» unntatt 3DS

Windows-versjonen lanseres snart på Steam.

Det kritikerroste plattformspillet Fez har frem til nå vært eksklusivt for Xbox 360, takket være en utgivelsesavtale med Microsoft Game Studios. Men eksklusivitetsperioden er straks over, og dermed kommer spillet til flere plattformer.

PC-versjonen har allerede dukket opp på Steam, og vil låses opp den 1. mai.

Spillet er også planlagt utgitt til Mac og Ouya, og utvikler Phil Fish har også avslørt at han vurderer en Linux-versjon og at spillet etter alt å dømme får en iOS-lansering.

I tillegg snakker indie-utvikleren med Sony, for å sikre en lansering på PS3 og Vita.

Fez på Windows.

Tror ikke spillet vil fungere på 3DS

Ifølge Phil Fish vil Fez omsider komme til «omtrent alt». Det eneste unntaket er 3DS:

– Folk går hele tiden ut fra at en 3DS-versjon av Fez ville være selvsagt, men når sant skal sies ville det være ganske meningsløst. Spillet bruker praktisk talt alltid isometrisk 3D, og det er aldri noe perspektiv der. Jeg tror ikke det ville fungere, mener han.

Vi ga Xbox 360-versjonen av Fez karakteren åtte, og anmelder Jens Erik Vaaler konkluderte slik:

– Selv om Fez på overflaten ser ut til å være nok et indie-plattformspill må du ikke la den søte retrostilen lure deg. Fez er til tider et infernalsk vanskelig gåtespill som virkelig kommer til å teste dine små grå. Mange av gåtene foregår på et såpass høyt nivå at det godt kunne ha hjulpet med noe som forandrer din oppfatning av virkeligheten. Å se noe fra et nytt perspektiv handler ikke bare om å flytte øynene. Noen ganger handler det også om å flytte hjernen og tenke på nye måter. Fez tvinger deg til å gjøre akkurat det.

Les også: Polytron gir ut den problematiske Fez-patchen igjen
Les også: De beste spillene i 2012

Siste fra forsiden