FIFA 13 rives av hyllene

Bykser over fjorårets salgstall og setter imponerende rekorder.

I en pressemelding sendt ut onsdag kveld forteller EA at FIFA 13 har solgt imponerende 4, 5 millioner eksemplar på bare fem dager. Salgstallet omfatter hele verden, og teller med alle utgavene av spillet. Forøvrig finnes årets FIFA på ni ulike plattformer allerede, mens en Wii U-utgave kommer senere i høst. I fotballandet Storbritannia alene solgte spillet 1,28 millioner eksemplarer i løpet av de to første døgnene.

Til sammenligning solgte fjorårets utgave 3, 2 millioner eksemplarer i sin første salgsuke ifølge CVG. Med en vekst på over 1, 3 millioner dette året er det intet mindre enn imponerende.

EA hevder dette er den beste videospilllanseringen med tanke på salg så langt i 2012, og forteller også at det er den største lanseringen av et sportspill noensinne.

Skrytetoget fortsetter videre når EA også hevder å ha hatt 800 000 spillere pålogget samtidig den 30. september ifølge interne tall.

Suksessen er ikke bare på salgsplan – også kritikerne synger enstemt når de hyller FIFA 13. Her på Gamer.no vaket spillet like under toppkarakteren, og anmelder Gøran følte spillets nyvinninger tilføyde serien en hel del nye og bedre egenskaper.

FIFA-serien har dog et stykke igjen opp til storeslem. Call of Duty: Black Ops presterte å selge 5, 6 millioner eksemplar i Amerika og Storbritannia i løpet av de 24 første timene.

Les også: Anmeldelse: FIFA 13 Les også: – FIFA 13 vil gi mer variasjon i banespillet

Siste fra forsiden