FIFA-rettighetene blir hos EA

Vi kan se frem til mange år med fotballspill fra Electronic Arts.

Det er 20 år siden Electronic Arts lanserte det første fotballspillet i FIFA-serien, og siden da har serien gått fra suksess til suksess. At spillgiganten ønsker å fortsette suksessen kommer derfor ikke som noen overraskelse.

Langsiktig avtale

Nå har Electronic Arts og FIFA underskrevet en avtale som gir EA rettighetene til å lage FIFA-merkede spill frem til 31. desember 2022. Avtalen gir dem rett til å lage både action- og manager-spill, og de får også fortsette å lage spill basert på verdensmesterskapet i fotball.

– Vår serie har blitt selve målestokken på kvalitet og innovasjon i sportssjangeren, og vi ser frem til å fortsette å samhandle med forbrukere over hele verden med spill merket med det prestisjefylte FIFA-navnet i mange år fremover, sier EA Sports-sjef Andrew Wilson.

FIFA 14.

FIFA på sin side forklarer at samarbeidet med EA er svært viktig for den mektige organisasjonen:

– FIFA-spillene er en nøkkelkomponent i vårt arbeid med å kommunisere FIFA-merkevaren og alle dens verdier til hele verden. Dette understrekes av de 2,5 fotballtilhengerne som har konkurrert i årets FIFA Interactive World Cup, ett av flere eksempler på verdien av vårt partnerskap med EA, mener FIFA-topp Jérôme Valcke.

Det til nå siste spillet i serien er FIFA 13, som fikk karakteren 9 i vår anmeldelse. Gøran Solbakken var blant annet imponert over spillets mange muligheter:

– FIFA-serien har blitt enorm siden den spede begynnelse i 1993. Her finnes det en spillmodus for alle, enten det er over nett med og mot andre, i sofaen med venner eller mann mot maskin. Du kan gjøre alt fra å detaljstyre en klubb til å kontrollere en enkelt spiller fra amatør til superstjerne.

Vi har allerede fått en forsmak på FIFA 14, som blant annet skal skilte med smartere forsvar og mer variert angrep.

Siste fra forsiden