Fight Night er nede for telling

EA fokuserer på UFC.

Cecilia Brækhus har kanskje slått et kraftig slag for proffboksingens popularitet her til lands, men over dammen har sporten mistet mye av fotfestet. I stedet for boksing fokuserer amerikanerne på Ultimate Fighting Championship, et «mixed martial arts»-mesterskap hvor man blander elementer fra flere kampsporter og blant annet tillater både slag, spark og bryting.

I fjor kjøpte Electronic Arts rettighetene til å lage spill basert på UFC fra nå nedlagte THQ, og nå har den amerikanske utgiveren bekreftet at dette har gått på bekostning av deres egne Fight Night-serie med boksespill.

– En stor del av kjernen fra Fight Night-teamet bygger vårt UFC-spill, forteller EA Sports-sjef Andrew Wilson til IGN.

Han bekrefter samtidig at Fight Night-serien er lagt på is, og at den vil ligge der på ubestemt tid. Men han utelukker ikke at den kritikerroste bokseserien kan komme tilbake.

Hva skal dette hinte om?

– Ser jeg en fremtid for Fight Night? Ja, sikkert. Men akkurat nå er fokuset vårt på UFC, sier han.

UFC-spill avsløres på E3

Electronic Arts har også bekreftet at de vil annonsere sitt første UFC-spill på E3. I dagene frem mot den storstilte spillmessen vil de legge ut bilder fra virkelighetens UFC-mesterskap, og hvert bilde skal representere en av åtte forskjellige spillfunksjoner.

Teamet bak de gamle UFC-spillene fra THQ er dessverre nedlagt.

Les også: Anmeldelse: Fight Night 4
Les også: Intervju med EA om sportsspillene deres

Siste fra forsiden