Final Fantasy-skaper bak nytt studio

Hironobu Sakaguichi, som var hovedmannen bak Final Fantasy-spillene, har startet sitt eget utviklerstudio som vil fokusere på rollespill for konsoll.

Hironobu Sakaguichi beskrives som Final Fantasy-serien sin far, og var ansvarlig for serien fra starten av, helt til han mistet mye av innflytelsen i Square etter at Final Fantasy-filmen The Spirits Within ble en kommersiell fiasko. Selv om han ble kreditert som produsent for Final Fantasy X og XI forteller Gamesindustry.biz at han egentlig hadde svært lite med de spillene å gjøre, og det nyeste spillet i serien, Final Fantasy X-2, er det første Final Fantasy-spillet uten hans navn i listen over utviklere.

Tilhengere av japanske rollespill og Final Fantasy-serien bør derfor glede seg over å høre at Hironobu Sakaguichi står bak et nytt studio som heter Mist Walker. Dette studioet vil konsentrere seg om konsollrollespill, og Sakaguichi forteller at han ønsker å få med seg en rekke Final Fantasy-utviklere fra Square.

Gameindustry.biz forteller at det er uklart om Sakaguichi har forlatt Square-Enix for å starte Mist Walker, eller om utviklerstudioet er en ny del av Square-Enix. Vi forventer å høre mer om dette selskapet om kort tid.

Siste fra forsiden