Final Fantasy-skaperen overrasket med video av kansellert spill

Det ble aldri noe av vakre Cry On.

Cry On ble det aldri noe av.
Mistwalker

Å skape et spill som får spilleren til å gråte: Det var ambisjonen Final Fantasy-skaper Hironobu Sakaguchi siktet mot da han og spillstudioet Mistwalker avduket Cry On i 2005.

Etter hvert som årene gikk, uten mye spetakkel rundt prosjektet, ble det mer og mer trolig at Mistwalker hadde fått mer enn nok med å pøse ut Blue Dragon og The Lost Odyssey. Sent i 2008 kom den endelige beskjeden – Cry On ble kuttet fra produksjonsskjemaet, uten at Miswalker fikk fulendt spillet.

Helt på tampen av 2014 slapp Sakaguchi overraskende en video som viste litt av konseptet bak Cry On. Videoen ser du nederst i artikkelen.

Cry On skulle utvikles i samarbeid med Nier-studioet Cavia, med Sakaguchi som prosjektleder. Final Fantasy-komponist Nobuo Uematsu skulle stå for musikken, mens Drakengard 2s figurdesigner, Kimihiko Fujisaka, skulle stå for utformingen av figurene.

En liten jente, en stor kjempe

Middelalderen var tidsepoken Mistwalker ønsket å utforske. Den unge jenta Sally skulle være hovedpersonen, men mye av fokuset skulle ligge på båndet mellom henne og en slags golem-kumpan. Sammen skulle de komme seg gjennom gåter og kamper i den fargerike verdenen.

Mistwalker endte i stedet opp med å utvikle en rekke andre japanske rollespill, i begynnelsen primært fro Xbox 360. Først kom Blue Dragon og Lost Odyssey, senere The Last Story til Wii. De siste årene har studioet fokusert på spill til mobile plattformer – senest Terra Battle, som ble sluppet i store deler av verdenen i 2014.

Fikk du med deg artikkelen vår om japanske rollespill som aldri kom til Europa?
Se hvilke som er våre favoritter, og hvorfor mange aldri ble gitt ut i vesten »

Cry On-teaser. (Video: Hironobu Sakaguchi)

Siste fra forsiden