Final Fantasy XV er utsatt

Lanseringen flyttes til november.

Square Enix

Oppdatering 15. august 09:30: Square Enix har i en pressemelding bekreftet at Final Fantasy XV er utsatt til 29. november.

Opprinnelig sak følger:

Tidligere i år annonserte Square Enix at Final Fantasy XV endelig skal lanseres 30. september, men nå kan det se ut som ventetiden blir enda litt lengre. Ifølge rykter har utvikleren nemlig utsatt spillet med nesten to måneder, og den nye slippdatoen blir visstnok 29. november.

GameStop har fått beskjed om å endre lanseringsdatoen for Final Fantasy XV på eksisterende reklamemateriell.
Gamnesia

Det er nettstedet Gamnesia som melder om forsinkelsen, etter en prat med en av toppsjefene i GameStop. Butikkjeden skal forrige uke ha mottatt nytt reklamemateriell for spillet, som viser den oppdaterte lanseringsdatoen.

Gamnesia har også fått tak i et lekket bilde – som du kan se til høyre – med instrukser for hvordan datoen på eksisterende reklamemateriell skal endres ved hjelp av klistremerker. Ifølge nettstedet skal GameStop-kilden være svært pålitelig, og har ved flere tidligere anledninger avslørt forsinkelser som har vist seg å stemme.

Square har foreløpig ikke kommentert saken, og vi vil oppdatere artikkelen dersom utvikleren enten bekrefter eller avkrefter ryktene.

Turbulent utviklingstid

Final Fantasy XV har vært gjennom en lang og turbulent prosess for å bli det spillet som nå skal lanseres senere i år. Det ble først annonsert for PlayStation 3 i 2006, den gang under navnet Final Fantasy XIII Versus, men etter en rekke problemer måtte Square ta drastiske grep for å redde spillet.

På E3 2013 kunngjorde utvikleren at spillet byttet navn til Final Fantasy XV, og at det var på vei til Xbox One og PlayStation 4. I fjor fikk vi prøve spillets demo, Final Fantasy XV: Episode Duscae, og selv om spørsmålene rundt resten av spillet fortsatt var mange gledet vår skribent seg til å kunne gå løs på fullversjonen.

En animert Final Fantasy XV-film er rett rundt hjørnet.
Se den offisielle traileren for Kingsglaive »

Siste fra forsiden