Final Fantasy XV-sjefen ønsker å lage PC-versjon av spillet
(Bilde: Square Enix)

Final Fantasy XV-sjefen ønsker å lage PC-versjon av spillet

– På PC kan vi ta med ting vi måtte kutte på grunn av konsollenes begrensninger.

30. september skal Final Fantasy XV endelig lanseres, et helt tiår etter spillet først ble annonsert – den gang som Final Fantasy XIII Versus. I første omgang kommer spillet til PlayStation 4 og Xbox One, men Square Enix leker også med tanken om å lage en PC-versjon.

Se den nyeste traileren for Final Fantasy XV. (Video: Square Enix)

I et intervju med det franske nettstedet JeuxVideo (oversatt av Nova Crystallis) uttalte spillsjef Hajime Tabata at han er positivt innstilt til å lage en PC-versjon, men at det ville bli et ganske annerledes prosjekt:

– Jeg ser for meg en Final Fantasy XV-versjon som er mer teknisk utviklet. Denne versjonen kan ta med ting vi måtte kutte på grunn av konsollenes begrensninger. Dette ville være en mulighet til å lansere en versjon som er overlegen, både kvalitetsmessig og teknisk sett, sa Tabata.

Begynner i så fall på nytt

Videre forklarte Tabata at dersom Square faktisk bestemmer seg for å lage en PC-versjon, vil utvikleren begynne prosjektet helt fra grunnen:

Final Fantasy XV kan komme til PC.
Final Fantasy XV kan komme til PC. Bilde: Espen Jansen/Gamer.no

– Vi begynner i så fall forfra igjen med å utforske hvilken teknologi som er best å bruke. Det blir nok ikke en enkel portering av konsollversjonen.

Dermed kan en mulig PC-versjon bedre tilpasses den kraftigere plattformen, men til gjengjeld må PC-spillere belage seg på en mye lengre ventetid.

Tidligere denne måneden forklarte Tabata til Engadget at det ikke var mulig for Square Enix å utvikle konsoll- og PC-versjoner samtidig, men at de absolutt vil utforske muligheten for sistnevnte så snart spillet er lansert på PlayStation 4 og Xbox One.

I tillegg til spillet får vi også en film og en TV-serie basert på Final Fantasy XV »

Kommentarer (14)

Forsiden akkurat nå

Til toppen