Final Fantasy XV-sjefen ønsker å lage PC-versjon av spillet

– På PC kan vi ta med ting vi måtte kutte på grunn av konsollenes begrensninger.

Square Enix

30. september skal Final Fantasy XV endelig lanseres, et helt tiår etter spillet først ble annonsert – den gang som Final Fantasy XIII Versus. I første omgang kommer spillet til PlayStation 4 og Xbox One, men Square Enix leker også med tanken om å lage en PC-versjon.

Se den nyeste traileren for Final Fantasy XV. (Video: Square Enix)

I et intervju med det franske nettstedet JeuxVideo (oversatt av Nova Crystallis) uttalte spillsjef Hajime Tabata at han er positivt innstilt til å lage en PC-versjon, men at det ville bli et ganske annerledes prosjekt:

– Jeg ser for meg en Final Fantasy XV-versjon som er mer teknisk utviklet. Denne versjonen kan ta med ting vi måtte kutte på grunn av konsollenes begrensninger. Dette ville være en mulighet til å lansere en versjon som er overlegen, både kvalitetsmessig og teknisk sett, sa Tabata.

Begynner i så fall på nytt

Videre forklarte Tabata at dersom Square faktisk bestemmer seg for å lage en PC-versjon, vil utvikleren begynne prosjektet helt fra grunnen:

Final Fantasy XV kan komme til PC.
Espen Jansen/Gamer.no

– Vi begynner i så fall forfra igjen med å utforske hvilken teknologi som er best å bruke. Det blir nok ikke en enkel portering av konsollversjonen.

Dermed kan en mulig PC-versjon bedre tilpasses den kraftigere plattformen, men til gjengjeld må PC-spillere belage seg på en mye lengre ventetid.

Tidligere denne måneden forklarte Tabata til Engadget at det ikke var mulig for Square Enix å utvikle konsoll- og PC-versjoner samtidig, men at de absolutt vil utforske muligheten for sistnevnte så snart spillet er lansert på PlayStation 4 og Xbox One.

I tillegg til spillet får vi også en film og en TV-serie basert på Final Fantasy XV »

Siste fra forsiden