FlatOut-skaperen går tilbake til røttene

Åpner for forhåndsbestilling av sitt neste bilspill.

Den finske spillutvikleren Bugbear sto bak de første spillene i FlatOut-serien, og nå jobber de med et bilspill i samme stil. Spillet har ikke fått noe navn enda, men Bugbear forklarer at det vil by på den samme actionfylte ånden som FlatOut ble kjent for – før et annet selskap ødela seriens omdømme med det horrible FlatOut 3.

Bugbear nevner tre inspirasjonskilder for det kommende spillet sitt. Den første Destruction Derby, PlayStation-klassikeren der du kjempet om å ødelegge motspillernes biler i store arenaer. Den neste er Street Rod, en nittitallsklassiker som lot deg kjøpe og mekke på egne biler, og den siste er FlatOut selv.

I en video demonstrerer de blant annet massevis av krasjing og biler som ødelegges på en realistisk måte, takket være avansert fysikkmodellering. Bilene i spillet ser ofte ut som gamle, rustne vrak i utgangspunktet, og hvis du kommer i mål uten en ekstra bulk eller fem har du sannsynligvis gjort noe galt. I tillegg til racing på varierte baner får vi rendyrkede arenakamper der målet kun er å styre siste bil som fortsatt fungerer.

Du trenger ikke engste deg over riper i lakken.

Som i Street Rod kan du ta bilene dine fra hverandre og saumfare markedet etter nye og bedre deler. Bilene er inspirert av klassikere fra Amerika, Europa og Japan, og enten du foretrekker en amerikansk muskelbil eller en god, gammel Saab 96 lover Bugbear å ha noe for deg.

Håper på støtte fra spillmiljøet

Der forklarer de også at de har hatt problemer med å overbevise utgivere om at denne typen bilspill er noe spillerne vil ha, og derfor ber de nå spillmiljøet selv om hjelp. De har selv investert over én million dollar i prosjektet, og nå håper de å samle inn resten av budsjettet ved at spillerne forhåndsbestiller spillet deres. I likhet med mange andre uavhengige utviklere har de lagt ut flere forhåndsbestillingsmuligheter, der du kan hive i en ekstra slump med penger om du ønsker å støtte dem.

Planen er å lansere fullversjonen i løpet av neste år. De som forhåndsbestiller vil få tilgang på en tidlig versjon av spillet senere i år. De lover også å by på en liten smakebit av spillet om de får 10 000 forhåndsbestillinger. Spillet går fortsatt under tittelen Next Car Game, og kommer til Windows-baserte PC-er.

Du kan finne ut mer om spillet på det offisielle nettstedet. Utviklerne har også startet en utviklingsblogg, og under artikkelen kan du se en videopresentasjon av prosjektet.

Les også: Anmeldelse av FlatOut: Ultimate Carnage
Les også: Anmeldelse av FlatOut 2

Siste fra forsiden