Flere av Xbox Ones største funksjoner vil koste penger

Spillopptak, Skype og nettleser krever Gull-abonnement.

Hver uke dukker det opp ny informasjon om de to kommende spillkonsollene fra Sony og Microsoft. Denne gangen har et dokument fra Microsoft dukket opp som viser hvilke tjenester som er forbeholdt de med Xbox Live Gold-abonnement.

Det viser seg at mange av de største funksjonene Microsoft har skrytt av vil koste penger.

Ingen spillopptak uten abonnement

Kanskje den største mangelen ikke-medlemmer vil savne er Xbox Ones opptaksfunksjon, som automatisk tar opp alt du gjør mens du spiller, og lagrer de siste ti minuttene av spillet ditt. Når som helst kan du laste opp eller redigere opptaket, og dele det med venner.

Denne funksjonen vil altså kreve et gullabonnement til Xbox Live, som i dag ligger på en pris på rundt 350 – 400 kroner for ett år.

Betal for å betale mer

Andre funksjoner som er forbeholdt gull-medlemmene er tredjepartsprogrammer som betaltjenesten Netflix, nettleseren Internet Explorer, videosamtale-tjenesten Skype og deres avanserte flerspiller-algoritme Smart Match. Xbox One krever forøvrig også gull-medlemskap for at du skal kunne spille spill over nettet, akkurat slik Xbox 360 gjør.

Til sammenligning vil Sonys PlayStation 4 også kreve at du betaler for å spille de fleste spillene på nett, men tjenester som spillopptak og tredjepartsprogrammer ikke vil koste noe som helst.

Begge konsollene vil komme i høst.

Les også: Xbox One kommer i november
Les også: Ny helomvending for Microsoft

Siste fra forsiden