– Flerspillerdelen er en kreftsvulst

Spec Ops-designer hevder 2K Games presset inn flerspillerdelen.

I et intervju med Polygon forteller Spec Ops: The Lines hoveddesigner, Cory Davis, at flerspillerdelen i spillet bare ble slengt på av utgiveren 2K Games av finansielle hensyn.

– Flerspillerdelen i Spec Ops: The Line var aldri et fokus under utviklingen, men utgiveren var fast bestemt på å ha den med likevel. Det var bokstavelig talt en et mål som den finansielle fremtidsplanen mente vi behøvde, og 2K sto fast på å forsikre seg om at den ble skapt – til og med på bekostning av prosjektet i sin helhet og oppfattelsen av spillet.

– Stemningen i flerspillerdelen er helt annerledes fra det vi gjorde i enspilleropplevelsen. Spillmekanikkene ble voldtatt for å få gjennomført det hele, og det var bortkastede penger. Ingen spiller det, og jeg føler ikke det er en del av den helhetlige pakken. Det er som et annet spill, stappet på disken som en kreftsvulst som truer med å ødelegge de beste delene av opplevelsen som teamet i Yager ofret hjerte og sjel for å skape, forteller spilldesigneren dramatisk i intervjuet.

Spec Ops: The Line er et tredjepersons skytespill litt utenom det vanlige.

Det er ikke uhørt at denne generasjonen har hatt en økning i det som føles som unødvendige flerspillermodi. Spill som tidligere ble ansett som enspilleropplevelser har fått flerspillerdeler lesset på, antageligvis i et forsøk på å hindre at spillerne selger spillet tilbake til butikken igjen etter det er ferdigspilt.

Nylig kom det også en nedlastbar samarbeidsdel til spillet der spillere må jobbe sammen om å nedkjempe bølger av fiender. Det er først og fremst den kompetitive flerspillerdelen som var med da spillet ble sluppet Davis snakker om i intervjuet, men han setter neppe betydelig mer pris på samarbeidsdelen.

Spec Ops: The Line har fått en del oppmerksomhet for sin originale tilnærming til tredjepersonsjangeren, særlig når det kommer til det tematiske innholdet. Gamer.nos anmelder strødde om seg med lovord til det psykologiske dramaet som ligger skjult under det som virker som en generisk tredjepersonskyter, men kunne ikke overse de klønete kontrollene og den upolerte flerspillerdelen.

Les også: Anmeldelse: Spec Ops: The Line Les også: Kommentar: Utvid horisonten, prøv noe nytt!

Siste fra forsiden