Flerspillerskyteren Playerunknown's Battlegrounds herjer på Steam

Spillet har tjent 100 millioner kroner på tre dager i Early Access.

Playerunknown's Battlegrounds føyde seg forrige uke til en lang liste med spill, i en sjanger som nok kan anklages for å være overmettet. En flerspillerskyter i Early Access, satt i en åpen verden med overlevelseselementer har vi sett svært mange ganger de siste årene, men det har ikke hindret nykommeren i å feie konkurrentene av banen.

Spillere flokker til Playerunknown's Battlegrounds i hopetall.
Bluehole

I løpet av de tre første dagene etter Early Access-lanseringen tjente spillet inn nesten 100 millioner kroner. Det forteller utvikler Bluehole og designer Brendan Greene – bedre kjent som «Playerunknown» – i en pressemelding.

Flerspillerskyteren ligger trygt plassert på toppen av Steams bestselgerliste, og nådde nesten 68000 samtidige spillere over helgen. Også på Twitch har spillet gjort seg bemerket, der det har blitt spilt på mer enn 3600 kanaler, med en topp på 150000 seere.

Kongen på haugen

Greene – som er hjernen bak spillet – har tidligere gitt oss Battle Royale-modifikasjonen for Arma 2 og var med på utviklingen av H1Z1: King of the Hill. Erfaringen fra begge prosjektene har han tatt med seg videre til sitt nyeste spill, og spillere som har prøvd de eldre titlene vil nok kjenne seg igjen i Playerunknown's Battlegrounds.

Opptil 100 spillere slippes løs på en stor øy, der det endelige målet er å overleve lengst. På øya finner man våpen og annet utstyr, som man må bruke flittig for å overliste motspillerne.

Underveis må spillere foreta mange strategiske valg.
Bluehole

Spillere kan velge om de vil være aggressive eller holde en lav profil, men ingen kan gjemme seg for alltid. Etter hvert som tiden går blir delen av brettet der man har lov til å oppholde seg mindre og mindre, og de som ikke er innenfor grensen mister raskt livet.

Til slutt begrenses spillområdet til en liten del på kun et par hundre kvadratmeter, der de gjenlevende spillerne må kjempe for livet.

Playerunknown's Battlegrounds er foreløpig kun tilgjengelig på PC, men utvikleren har også planer om å bringe spillet til PlayStation 4 og Xbox One etter hvert. En endelig lanseringsdato er foreløpig ikke fastsatt, men Early Access-stadiet skal visstnok vare i rundt seks måneder.

Funcom har også gått løs på overlevelsessjangeren.
Les vår sniktitt på Conan Exiles »

Siste fra forsiden