Fly firemotors monstre fra første verdenskrig

IL2-skaperne med ny flysimulator.

1C Game Studios

Nå har 1C Game Studios, som fra før av jobber med det nyeste spillet i den populære flysimulatorserien IL2-Sturmovik, annonsert sin neste flysimulator.

Tilbake til første verdenskrig

Dette virker så utrolig trygt! (bilde: 1C Game Studios).

Det heter Ilya Muromets, og det noe spesielle navnet refererer til en egen klasse med enorme, firemotorers dobbeltdekkere designet av Igor Sikorsky og brukt kommersielt før første verdenskrig og som tunge bombere under krigen.

Handlingen foregår selvsagt i skyene over østfronten, og i tillegg til de massive bombeflyene får vi en rekke andre fly fra det russiske imperiet, samt Tyskland og Østerrike-Ungarn.

Hm, ratt? Da skal jeg nok klare å fly denne greia. (bilde: 1C Game Studios).

Spillet skal skilte med en serie enspillerscenarier, et verktøy som lar deg kjapt lage frittstående oppdrag, samt flerspiller. Høy realismefaktor loves selvsagt, men utviklerne vil også introdusere et lettfattelig kontrollsystem som skal hjelpe nykommere.

Ilya Muromets utvikles i samarbeid med Russian Military Historical Society, og produsent Albert Zhiltsov sier at de ser på prosjektet som en mulighet til både å introdusere spillere for russisk flyhistorie og å bygge ny interesse i sjangeren.

Spillet vil etter planen debutere i løpet av årets fjerde kvartal, da i «early access»-form.

Om du har interesse av flysimulatorer har vi forøvrig et par interessante artikler i vårt Ekstra-arkiv, som frem til 25. juni er tilgjengelig for alle. Den ene er et intervju med Tore Stranden, som gjenskaper Narvik Lufthavn for Flight Simulator X, og den andre dreier seg blant annet om et besøk til Oslo Flysimklubb.

Siste fra forsiden