Flykamp over Stalingrad

Flysimulatorserien IL-2 får et nytt spill, utviklet av et nystartet studio.

Den populære flysimulatorserien IL-2 Sturmovik får et nytt spill, og denne gangen flyttes handlingen til luften over Stalingrad. Slaget om denne byen var et av de tre store vendepunktene i andre verdenskrig, og da tyskerne etter lang tids kamp måtte gi tapt her, startet det som til slutt ledet til sovjeternes inntog i Berlin og det tredje rikes endelige fall.

Det forrige spillet i IL-2-serien, Cliffs of Dover, hadde en svært trøblete utvikling. Ikke bare tok det hele langt mer tid enn forventet, men når spillet endelig kom i salg hadde det mange problemer som tydet på at det godt kunne vært i produksjon en god stund til. Nå har utgiver 1C tatt et interessant grep for å sikre at dette ikke skjer igjen.

De har nemlig opprettet et helt nytt studio, i samarbeid med det amerikanske selskapet 777 Games. Simulatorfrelste kjenner sikkert navnet 777 Games igjen fra den kritikerroste simulatoren Rise of Flight, som 777 overtok utviklingen av i 2010. Den nye utvikleren, 1C Game Studios, vil styres av ledelsen i 777 Games.

– 1C er stolte av å kunne ta det neste steget i flysimulatorens historie med 777 Studios, et selskap og team som har vokst til å bli en av de beste flysimulatorutviklerne i verden. Deres fokus på detaljer og kvalitet sier alt om deres talent og dedikasjon, og vi gleder oss til å bringe en ny era med utvikling, glød og spilleglede til flysimulatormiljøet sammen med dem, sier Nikolay Baryshnikov fra 1C Company i en pressemelding.

Vi har ikke fått særlig mye informasjon om det kommende spillet, som skal lanseres tidlig i 2014 om alt går etter planen. 1C forteller imidlertid at det vil få både enspillermodus og flerspillerscenarier, og at de planlegger å lansere nedlastbart innhold for spillet etter lansering. Hvilke fly som blir tilgjengelig vet vi ikke, men at arbeidshesten Ilyushin IL-2 dukker opp er vel selvsagt.

Les også: Blogg: Bitt av flybasillen
Les også: Anmeldelse: IL-2 Sturmovik: Birds of Prey

Siste fra forsiden