Football Manager 2012 krever Steam

Du må aktivere spillet på nett før avspark.

I kampen mot piratene kommer spillutviklerne stadig med nye fremstøt for å forsøke å få overtaket. En løsning som stadig blir vanligere er aktivering av spillet over nett, enten én gang eller ved å forlange konstant nettilgang.

Og det er en slik engangsaktivering over nett som Football Manager 2012 nå blir utstyrt med. For å komme igang med å lede drømmelaget til seier, må ivrige fotballmanagere ta turen innom Steam først.

Full Steam fremover

Når spillet først er aktivert, vil man kunne spille uten nettilgang via Steams offlinemodus. Lagrede kamper lagres lokalt på datamaskinen din, men spillet kan spilles via alle datamaskiner bare du logger deg på Steam-kontoen din. Det skriver en Sega-representant i forumet til Football Manager-utvikler Sports Interactive.

Har du full kontroll?

Ifølge Sega ville inntektene fra Football Manager mer enn doblet seg dersom en fjerdedel av de som ville piratkopiert spillet faktisk kjøpte det isteden.

Kopisperrekrøll

Tidligere i høst gikk Sports Interactive-sjef Miles Jacobson ut og beklaget seg over mangelen på fungerende kopisperrer.

– Jeg syns ikke Steam er en slem kopisperre, det er derimot en veldig hjelpsom plattform som gir brukeren mange fordeler, sa han den gangen, og tilføyde:

– Men det finnes ikke en kopisperreløsning som virkelig fungerer, en som hindrer folk fra å kopiere spill. Det er en vanskelig posisjon å befinne seg i for en utvikler.

Football Manager 2012 er ventet i en butikkhylle nær deg 21.oktober. Dersom det er lenge å vente, kan du alltids kose deg med vår sniktitt på spillet.

Les også: Ubisoft er fornøyd med kopisperren sin

Siste fra forsiden