Forbedret Baldur's Gate II i november

Nyversjonen av det klassiske rollespillet har fått lanseringsdato.

I juni førte problemer bak kulissene til at nyversjonen av det klassiske BioWare-rollespillet Baldur's Gate ble trukket fra markedet, og at utviklerne la arbeidet med oppfølgere på is. Ting løste seg heldigvis, og nå har de annonsert at den forbedrede utgaven av Baldur's Gate II kommer i salg 15. november.

Baldur's Gate II: Enhanced Edition inkluderer eventyrene fra Baldur's Gate II: Shadows of Amn og Baldur's Gate II: Throne of Bhaal. I tillegg loves vi flere nyheter, slik som fire nye spillfigurer som hver har sitt eget personlige oppdrag du kan spille gjennom. Totalt har spillet 30 nye steder å utforske.

Nyheter av en mer teknisk art inkluderer strømlinjeformet flerspiller, full støtte for widescreen-oppløsning og oppdatert grafikk. Vi loves også en rekke mindre forbedringer når nyversjonen lanseres for Windows, Mac OS X, iPad og Android.

I Baldur's Gate II starter gruppen din i fangehullene til en ondsinnet trollmann, som forsøker å bruke kreftene deres til egen vinning. Gruppen kan inneholde opp til seks figurer samtidig, hver med sine egne unike egenskaper. I kampsituasjoner kan du når som helst pause spillet og gi gruppen din detaljerte ordre.

Grafikken får høyere oppløsning.

Klassiske rollespill

De to Baldur's Gate-spillene står fortsatt som to av mastodontene i rollespillsjangeren, og da vi for noen år tilbake kåret de beste spillene fra forrige tiår tronet Baldur's Gate II øverst på listen.

Det har ved jevne mellomromdukket opp snakk om en oppfølger, og det å få lage et tredje spill i serien ser også ut til å være det endelige målet til studioet som står for disse nyversjonene. De har til og med et internt navn på prosjektet, Baldur's Gate Next:

– Med Baldur’s Gate Next er tanken å lage et isometrisk rollespill sett fra fugleperspektiv, satt i Dungeons & Dragons-universet, for å beholde kjerneverdiene i Baldur’s Gate-serien – og så se hvor vi tar det derifra. Det kan være i Waterdeep, eller det kan være en annen by i Forgotten Realms, sa Trent Oster fra Overhaul Games i 2012.

De originale Baldur's Gate-spillene er forøvrig fortsatt tilgjengelige for salg på GOG.

Les også: Slik ble Baldur's Gate født

Fersk trailer.

Siste fra forsiden