Forbedret kirurgspill til Steam

Internettfenomenet Surgeon Simulator 2013 får utvidet utgave.

Surgeon Simulator 2013 ble laget under årets Global Game Jam, en spillutviklingskonkurranse hvor en rekke utviklere fra hele verden fikk 48 timer på seg for å lage et mer eller mindre velfungerende spill. I dette absurde spillet fikk du rollen som kirurg som måtte gjennomføre en hjertetransplantasjon. Problemet var kontrollsystemet, som gjorde selv den mest rutinemessige delen av operasjonen til et aldri så lite mareritt for pasienten – men hysterisk morsomt for «kirurgen».

Spillet har kanskje ikke den samme dybden som de klassiske Life & Death-spillene, men ble raskt et internettfenomen. Videoer fra spillet har samlet blitt sett av over 20 millioner mennesker.

Utvidet versjon på vei

Snart kommer en forbedret utgave av Surgeon Simulator 2013 til Steam. Den vil inkludere en rekke andre operasjoner som du kan utføre, inkludert noe så realistisk som en hjernetransplantasjon. «Achievements» loves også, samt flere spilltyper og andre nye funksjoner. Det vil blant annet bli mulig å utføre livreddende kirurgi i en ambulanse.

Sånn kan det også gjøres.

I motsetning til originalen vil Steam-versjonen koste penger, men hvor mye vil ikke utviklerne i britiske Bossa Studios ut med enda. Lanseringsdatoen har de heller ikke tenkt å røpe, men lover flere detaljer på et senere tidspunkt.

– Vi ble overveldet av de positive reaksjonene vi fikk for denne demoen, og de morsomme og bisarre videoene miljøet rundt spillet har laget. Det som startet som et morsomt lite prosjekt har utviklet seg til et globalt fenomen, og vi gleder oss til å få fullversjonen ut på Steam, sier studiosjefen Henrique Olifiers, før han sender ros til originalutviklerne Tom Jackson, James Broadley, Luke Williams og Jack Good.

Surgeon Simulator 2013 ble stemt inn på Steam via Greenlight-systemet, og fikk sammen med ni andre spill grønt lys i forrige uke. De andre utgivelsene inkluderer actioneventyret Evoland, racingspillet Distance og den unike førstepersonsskyteren Receiver.

Du kan spille gratisversjonen på nettet.

Les også: Anmeldelse: Stalin vs. Martians
Les også: Anmeldelse: Serious Sam Double D XXL

Siste fra forsiden