Forfatter vil lage sverdkampspill

Neal Stephenson oppsøker Kickstarter, og får med seg Gabe Newell som smed.

Forfatteren Neal Stephenson har blant annet skrevet de prisbelønte science fiction-romanene Snow Crash og The System of the World. I de siste årene har han også vært involvert i utviklingen av et spill, med fokus på noe han brenner for; sverdkamp. For å fullføre prosjektet trenger han penger, og her kommer vi inn. Stephenson ønsker nemlig å samle inn 500 000 dollar gjennom folkefinansieringsnettstedet Kickstarter.

Spillet heter Clang, og skal fokusere på én-mot-én-dueller, og bruke bevegelseskontroller for å levere det Stephenson mener vil bli den mest realistiske gjengivelsen av middelaldersk sverdkamp i noe spill. Det utvikles i utgangspunktet for PC, men med tanke på at bevegelseskontrollere er nødvendig er det neppe utenkelig at det også kommer til en eller flere konsollplattformer.

I tillegg ønsker han å skape et verktøy som tillater andre utviklere å bruke sverdkampsystemet deres i egne spill. Det snakkes også om fremtidige spill i samme univers, som vil by på mer enn bare dueller. Det mest spennende er imidlertid planer om en egen, dedikert bevegelseskontroller utviklet spesielt for sverdkamp.

Som vanlig med Kickstarter-prosjekter har også Stephenson og selskapet hans, Subutai Corporation, laget en liten video for å friste folk til å investere i spillet sitt. Videoen er imidlertid ikke helt ordinær; i stedet er det kanskje den mest forseggjorte introduksjonsvideoen noe spillprosjekt har hatt på Kickstarter, og Stephenson har til og med hentet inn en av spillindustriens mektigste menn, Valve-sjef Gabe Newell, for en liten birolle.

Videoen ser ut til å ha gjort jobben sin godt, for i løpet av prosjektets to første dager på Kickstarter hentet Stephenson og gjengen inn godt over 100 000 dollar, altså en femtedel av totalbeløpet. Det gjenstår 28 dager å samle inn resten på.

Du kan ta en titt på videoen her:

Les også: Anmeldelse: Mount & Blade: Warband
Les også: Anmeldelse: Red Steel 2

Siste fra forsiden