Forfatter vil lage sverdkampspill

Forfatter vil lage sverdkampspill

Neal Stephenson oppsøker Kickstarter, og får med seg Gabe Newell som smed.

Forfatteren Neal Stephenson har blant annet skrevet de prisbelønte science fiction-romanene Snow Crash og The System of the World. I de siste årene har han også vært involvert i utviklingen av et spill, med fokus på noe han brenner for; sverdkamp. For å fullføre prosjektet trenger han penger, og her kommer vi inn. Stephenson ønsker nemlig å samle inn 500 000 dollar gjennom folkefinansieringsnettstedet Kickstarter.

Spillet heter Clang, og skal fokusere på én-mot-én-dueller, og bruke bevegelseskontroller for å levere det Stephenson mener vil bli den mest realistiske gjengivelsen av middelaldersk sverdkamp i noe spill. Det utvikles i utgangspunktet for PC, men med tanke på at bevegelseskontrollere er nødvendig er det neppe utenkelig at det også kommer til en eller flere konsollplattformer.

I tillegg ønsker han å skape et verktøy som tillater andre utviklere å bruke sverdkampsystemet deres i egne spill. Det snakkes også om fremtidige spill i samme univers, som vil by på mer enn bare dueller. Det mest spennende er imidlertid planer om en egen, dedikert bevegelseskontroller utviklet spesielt for sverdkamp.

Som vanlig med Kickstarter-prosjekter har også Stephenson og selskapet hans, Subutai Corporation, laget en liten video for å friste folk til å investere i spillet sitt. Videoen er imidlertid ikke helt ordinær; i stedet er det kanskje den mest forseggjorte introduksjonsvideoen noe spillprosjekt har hatt på Kickstarter, og Stephenson har til og med hentet inn en av spillindustriens mektigste menn, Valve-sjef Gabe Newell, for en liten birolle.

Videoen ser ut til å ha gjort jobben sin godt, for i løpet av prosjektets to første dager på Kickstarter hentet Stephenson og gjengen inn godt over 100 000 dollar, altså en femtedel av totalbeløpet. Det gjenstår 28 dager å samle inn resten på.

Du kan ta en titt på videoen her:

Les også: Anmeldelse: Mount & Blade: Warband
Les også: Anmeldelse: Red Steel 2

Kommentarer (3)

Forsiden akkurat nå

Til toppen