Formel 1 på nettet

Codemasters bruker lisensen på nye måter.

Den britiske utgiveren Codemasters står bak flere anerkjente bilspill, som Race Driver-serien og Dirt-serien. De sitter også på rettighetene til Formel 1-sirkuset, og i tillegg til det kommende F1 2011 har de nå kunngjort F1 Online, et nettbasert racingspill for PC og Mac.

F1 Online skal være gratis å spille, og man kan spille det direkte i nettleseren. I motsetning til storebror er det et arkadeaktig spill hvor handlingen sees ovenfra. Du får skape og drive ditt eget lag, og kjempe innbitt med andre spillere om posisjoner og mesterskapspoeng.

Spillet benytter seg av Unity-teknologien for å levere flott grafikk i nettleseren, og utviklerne bruker også data og elementer fra F1 2011 for å skape en autentisk opplevelse på baner som Monaco, Silverstone og Spa.

Spillet skal etter planen lanseres i løpet av første kvartal neste år, og Codemasters David Solari har dette å si:

– Formel 1 er en kjent og tradisjonsrik merkevare som appellerer til spillere over hele verden, og er kjent som en av industriens største sportlisenser. Ettersom spillmarkedet utvider seg er 2012 det perfekte tidspunktet å bringe Formel 1 til «free to play»-markedet.

Stikk innom det offisielle nettstedet om du er interessert. Storebror F1 2011 kommer forøvrig i salg til PC, Xbox 360 og PS3 den 23. september.

Siste fra forsiden