Første detaljer om FIFA 13

Informasjon fra en pressevisning har lekket ut på nettet.

Electronic Arts har vist frem årets utgave av fotballspillserien FIFA, og nå ser det ut som mye informasjon fra pressevisningen har lekket ut via spillforumet NeoGAF. Som vanlig er det ikke snakk om et helt nytt spill, men en ny og forbedret utgave av det spillet FIFA-elskere allerede kjenner godt. Denne gangen har Electronic Arts visstnok bestemt seg for å fokusere på fem forskjellige områder, som alle får store forbedringer.

Førsteberøringer blir langt mer realistiske enn før, og det blir mye vanskeligere å ta ned en ball med brystet. Hvor godt spilleren lykkes handler om flere styrke, hastighet, ballens høyde og spillerens tekniske egenskaper. Dermed blir det for eksempel vanskeligere for det forsvarende laget å forholde seg til lange baller.

Forumbrukeren har også funnet skjermbilder fra spillet.

Kollisjoner mellom spillerne skal være mer realistiske, og taklinger vil ikke lenger resultere i urealistiske animasjoner. Dribling har også fått en overhaling. I FIFA 12 kunne du drible kun ved å endre retning på spilleren din. Nå funker ikke det lenger.

Det fjerde oppgraderte aspektet av spillet er et nytt taktisk frisparksystem. Opp til tre spillere kan samles rundt ballen og forsøke å lure forsvaret og keeperen. En spiller kan for eksempel late som han skal fyre av storslegga, men i stedet bare legge ballen til rette for at nestemann skal skyte. Forsvareren får også nye muligheter, blant annet til å sette flere spillere i muren eller sende ut spillere for å blokkere frisparket.

Sist, men ikke minst, skrytes det av en svært forbedret kunstig intelligens som sørger for at angripende dataspillere blir bedre til å løpe i riktig rom og gjette hvor du vil sentre. Datamotstanderens angrepsspillere vil også være smartere, og flinkere til å unngå offsidefellen din.

Mindre nyheter inkluderer nye typer pasninger, nye animasjoner for keeper og publikum, og en forbedret dommer. I tillegg skal spillernes utseende være enda mer autentisk enn før, takket være ny utviklerprogramvare.

Vi kommer med vår egen sniktitt på FIFA 13 neste uke.

Les også: Anmeldelse: UEFA Euro 2012
Les også: Anmeldelse: FIFA 12

Siste fra forsiden